Devamsızlıktan kalıyor muyum?

Makaleler
1
Daha fazla  
Devamsızlığım özürsüz 10, özürlü 1 veya 2 gün şu anda. Sınıf tekrarı mı yapıyorum yoksa özürlü-özürsüz 30 günü geçince mi kalıyorum? Bir arkadaşımın devamsızlığı 24 gün ve kalmadığını 30 günü geçince kalacağını söylüyor doğru mu?

Devamsızlığım özürsüz 10, özürlü 1 veya 2 gün şu anda. Sınıf tekrarı mı yapıyorum yoksa özürlü-özürsüz 30 günü geçince mi kalıyorum? Bir arkadaşımın devamsızlığı 24 gün ve kalmadığını 30 günü geçince kalacağını söylüyor doğru mu?

Bir dönem içerisinde, özürsüz 10 gün ve üzeri devamsızlığın varsa kalırsın.

Özürsüz 10'u geçersen kalırsın, özürlüde 20'yi geçmemesi gerek toplam 30 gün hakkınız var.

Bir dönem içerisinde, özürsüz 10 gün ve üzeri devamsızlığın varsa kalırsın.
Bilgi yanlış, düzeltelim:

MEB'in tanıdığı devamsızlık süresi yıllık olarak özürsüz 10 gün, özürlü için bir sınır yok. Toplam devamsızlık hakkınız 30 gündür. İkisinden birisinin aşması durumunda sınıfta kalırsınız. Ek olarak özürsüz devamsızlığınız 5 günü aşarsa iki dönemde de geçerli olmak üzere belge alamazsınız.
@Zyplux özürlü için bir sınır yok. Bilgi yanlış.

MEB'in tanıdığı devamsızlık süresi yıllık olarak özürsüz 10 gün, özürlü için bir sınır yok. Toplam devamsızlık hakkınız 30 gündür. İkisinden birisinin aşması durumunda sınıfta kalırsınız. Ek olarak özürsüz devamsızlığınız 5 günü aşarsa iki dönemde de geçerli olmak üzere belge alamazsınız.

Hayır bizim lisede öyle toplam 30 gün hakkın var eğer geçersen kalıyorsun, tabii arkadaş ortaokul olabilir.

@Zyplux toplam 30 gün hakkınız var zaten. Ona bir şey demiyorum ama izinli 20'yi geçerse kalma gibi bir durum olmuyor. 25 gün izinli, 1 gün özürsüz devamsızlık problem oluşturmaz mesela. Attığım konuya bakabilirsiniz, ben hazırlamıştım resmi kaynağı baz alarak.

@Zyplux toplam 30 gün hakkınız var zaten. Ona bir şey demiyorum ama izinli 20'yi geçerse kalma gibi bir durum olmuyor. 25 gün izinli, 1 gün özürsüz devamsızlık problem oluşturmaz mesela. Attığım konuya bakabilirsiniz, ben hazırlamıştım resmi kaynağı baz alarak.

Bilmiyordum bize böyle dediler ondan, sağ ol.

Peki ben şu anda kalıyor muyum ?

@Zyplux rica ederim. Genel olarak öyle bilinir hatta ben de öyle biliyordum. Sonradan doğrusunu öğrendim, konusunu açtım. Genel olarak yanlış bilinir bu.
@Silinen üye özürsüz 10 günü aşarsa evet, kalırsınız. Şu an kalmıyorsunuz, toplam devamsızlık süreniz de 12 gün olmuş izinliyle beraber.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı