DanielLayksın
Kilopat
Daha fazla
Gün sayısını tamamladığınız zaman izin veriyorlar açığa geçmeye, müdürle bir konuşun isterseniz.
Cidden öyle bir durum varsa açık lise çok mantıklı olur hocam. Kesin bilgi için müdürle konuşacağım teşekkürler.
Bırakmazlar kanka ben de 12'yim sene sonu halledilecek o devamsızlık işi.
İnşallah kanka ama Yusuf tekin her hafta düzenli devamsızlık affı gelmeyecek boşuna beklenti içine girmeyin diyor. Ama burası Türkiye ansızın afta çıkabilir. Yine de işi sağlama almak iyidir.
Hocam yeni yönetmeliğe göre artık dün ve bu günün devamsızlıkları silinecek. Tetbiri bırakmayın.
Cidden mi hocam? Yani en geç 5 iş günü içerisinde devamsızlıklar özürlüye aktarılabiliyordu o 2 güne mi indirildi doğru mu anladım?
Biraz da idarecilere bağlı bir durum. Yapmayız yapmayız derler bir anda seneniz heba olur. Sonra zamanında düşüneceksin derler, yeni talimat geldi derler sonrasında da kural bu diyerek işin içinden çıkarlar. O yüzden onların eline fırsat vermeden halledin. Sözlerine güvenmeyin. Sonra mağdur olursunuz. Neredeyse her idarecide bu durum vardır. Kendine dokunana kadar kollamaya çalışır. Ama kendine geldiğinde haberi yokmuş gibi davranır ve kuralları uygular.
Haklısınız hocam idarecilerin sözlerine güvenip işe kalkışmak kötü sonuçlanabilir. Onlarda kendi işine bakıyor ve kendini kurtarmanın peşinde. Ben de hata yaparak abilerimin ablalarımın sözüne güvenerek bu kadar devamsızlık yaptım okulu asıp ders çalıştım. Her sene af geliyor biz ikinci dönem okula gelmedik rahat ol dediler. Ama süreç tam tersi olacak gibi. Bu saatten sonra maksimum tedbirle okula devam edip hazirana sağ salim çıkmayı hedef koymak en iyisi olacak.