Deve idrarı hadisi gerçek mi?

1- Bir adam Peygamberimize gelerek, "İnsanlar arasında iyi davranmama en çok layık olan kimdir?" diye sordu.
Peygamberimiz: "Annendir" buyurdu.
Adam: "Sonra kimdir?" dedi.
Peygamberimiz: "Babandır" buyurdu.
(Buhari, Edeb, 2; Müslim, Birr, 1)

2- "Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız..."
(Müslim, Hac, 147)

3- "Mümin erkekler ve mümin kadınlar birbirlerinin velileridir (dostları ve yardımcılarıdır). İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar..."

4- "Erkek olsun, kadın olsun, her kim mümin olarak iyi işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar." Nisa Suresi, 124. Ayet

5- "Müminlerin iman bakımından en olgunu, huyu en güzel olanıdır. Sizin en hayırlınız da kadınlarına karşı en iyi davrananınızdır."
(Tirmizi, Rada', 11)

6- "Kimin üç kızı olur da onlara iyi davranır, onları güzelce terbiye eder ve evlendirirse, Allah onu cennete koyar."
(Ebu Davud, Edeb, 121)

7- "Kimin bir kız çocuğu olur da onu toprağa gömmez (Cahiliye adeti), onu hor görmez ve erkek çocuğunu ona tercih etmezse, Allah onu cennete koyar." (Ebu Davud, Edeb, 120)

8- Hz. Aişe (r.a.), Ensar kadınlarını överken şöyle demiştir:
"Ensar kadınları ne iyi kadınlardır! Haya (utanma duygusu), onların dini iyice öğrenmelerine engel olmamıştır."
(Müslim, Hayz, 61)

9- Hz. Ömer halifeliği sırasında camide mehir miktarına bir sınırlama getirmek istediğinde, arka saflardan bir kadın ayağa kalkarak ayetle ona itiraz etmiş, Hz. Ömer de "Kadın isabet etti, Ömer yanıldı" diyerek sözünü geri almıştır.

10- Hudeybiye Barış Antlaşması sırasında sahabeler üzgün oldukları için Hz. Peygamber'in "kurbanlarınızı kesin" emrini ilk başta geciktirdiler. Peygamberimiz üzüntüyle çadırına girdi. Eşi Ümmü Seleme (r.a.) ona şöyle dedi: "Ya Resulallah, sen çık, kimseyle konuşmadan kurbanını kes ve tıraş ol. Onlar seni görünce yapacaklardır." Peygamberimiz, eşinin bu stratejik tavsiyesini uyguladı ve kriz çözüldü. (Peygamberimiz, en kritik siyasi kriz anında bir kadının fikriyle hareket etmiştir.)

11- Mümtehine Suresi 12. ayette, kadınların bizzat Peygamber'e gelerek biat ettikleri (bağlılık sözü verdikleri) anlatılır. Yani kadınlar, erkeklerin uzantısı olarak değil, bağımsız birer birey ve irade beyan eden vatandaş olarak kabul edilmiştir.

Daha da yazayım mı? Ne dersiniz? Asılsız iddialarınız için bu kadarı yeterli sanırım.

Adam sırf türkleri aşağılamak için kaynak uyduruyor be şunu da savunma.

Kanıt yok ki bir çalışma yok olsa tamam diyeceğiz ama adam sırf aşağılama için kaynak uyduruyor.
Hocam bu arkadaş da ıqsu düşük diyor. Aynı görüşteler yani otizmin alt dalı olan hastalıktaki birisiyle.

Iqsu düşük olan geri kafalı olmuyor nerelere çektiniz konuyu ? Türklerin ıq ortalaması düşük diyorsanız kaynak atmanız gerekir atıp tutmaya gerek yok.
İnternete yazsanız 50 araştırma çıkıyor zaten bana soracağınıza yazın. Hepsinde 86-89-94 civarı IQ ortalamamiz. Yüksek olduğunu sizde iddia etmiyorsunuzdur zaten herhalde. Milletimi kotulemiyorum, ancak maalesef eğitimsiz çok aramızda bunu da kabul etmek lazım. Her zaman daha iyisi olabiliriz.

Hocam bu arkadaş da ıqsu düşük diyor. Aynı görüşteler yani otizmin alt dalı olan hastalıktaki birisiyle.
O hasta dediğin adamın yüzde bir başarısına sahipsen namerdim de neyse yorum yok.

Şahsen bu araştırmalar genellikle batıda yapılır ve ben batıya güvenmiyorum.

Dur bakalım daha çok yolum var. 51 sene de neler yaparım Allah bilir.

Adam sırf türkleri aşağılamak için kaynak uyduruyor be şunu da savunma.

Kanıt yok ki bir çalışma yok olsa tamam diyeceğiz ama adam sırf aşağılama için kaynak uyduruyor.
Bilmiyorum dediğim gibi konuşmasını. İnternetten baktım şimdi, bir araştırma buldum Türkiye'nin IQ ortalamasinin 86 olduğu. Ondan bahsediyor muhtemelen. Ülkemizde çok geri var yalan değil mi bu zaten. Aşağılamak için diyorsa bende karşı çıkarım, ancak o amaçla dediğini sanmıyorum.

Bunun aynısını diamond dediği zaman karşı çıkmıştım zaten. Türk bile olmayan birisinin Türk milletine salak demesi absürt kaçar, celal Türk milletine laf etse kendisine de gidiyor laf zaten, adam elestiriyor sadece kötü amacı yok.

Iddıa mı? Kıtapta ne yazıyorsa o. Hadıslere gırmeye hiç nıyetım yok, komık yerlere geldı zaten konu. Kıtapta yazan birçok şey kendıyle celısıyor zaten. Bır ıyı bır kotu, bır oyle bır boyle. Kafası karasık bır tanrınız var. Netıce de yazanlar ortada, aklı vıjdanı kabul eden devam etsın.

Kaynak için yapay zekaya danıştım fakat güvenilmez kaynaklar dendi.

Ben şu mantıkla bakıyorum bu listelerin uydurma olup olmadığına. Listede eğer Kuzey Kore varsa o liste uydurmadan ibarettir. Ya o ülkenin çevre ülkelerinden tahmin yapıyorlar tahmin yani bilim yok sayılamaz bu. Ya da ülkenin eğitimine göre tahmin yapıyorlar yine tahmin bilim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…