Rehber DeviceTree ile Sisteme Bağlı Aygıt ve Sürücüleri Görüntüleme

OSR tarafından geliştirilen oldukça faydalı bir araç olan DeviceTree ile sisteminize bağlı olan aygıtları ve sisteminizde bulunan aygıt sürücülerini görebilir, yüklenip yüklenmediğini öğrenebilir ayrıca detaylı bilgi edinebilirsiniz. Asıl kullanım amacı genellikle bağlı aygıtları tespit etmek ve sistemdeki sürücüleri görmektir. Sürücü geliştiriciyseniz veya zararlı yazılım analistiyseniz oldukça işinize yarayabilmekte.

Kullanımı: Aşağıdan indirmiş olduğunuz ilgili yazılımı ZIP arşivinden çıkarıp yönetici olarak çalıştırın. Yönetici olarak çalıştırmamanız durumunda yazılım uyarı verecek, çalışmayacaktır.


Programı ilk açtığınızda ufak bir uyarı kutucuğuyla karşılaşacaksınız. Bu kutucukta program çalışırken mavi ekran alabilmenizin olası olduğuna dair bir bilgilendirme mesajı bulunuyor. Kabul ettiğiniz takdirde "OK", programı çalıştırmayacaksanız "Cancel" tuşuna basabilirsiniz. Biz "OK" diyerek devam ediyoruz.

1.PNG


Program çalışmaya başladığında birtakım bilgileri toplayacaktır, bu işlemin sabırla bitmesini bekliyoruz.

2.PNG


Karşınıza böyle bir arayüz çıkmalı. Gördüğünüz gibi sistemde bulunan çeşitli sürücüler hakkında bu program yardımıyla bilgi edinebilir, aygıtların gerçekten sisteme bağlı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Programın kullanımı oldukça basittir. Ana menüde bulunan yazdırma butonundan ilgili kısmı yazdırabilir, D kısmından sürücüleri görüntüleyebilirsiniz. P kısmından da PnP aygıtlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

NOT: Program aktifken sisteminizde birtakım göstergelerde anormallikler oluşabilir. Programı sonlandırıp sistemi yeniden başlattığınız takdirde sorun düzelecektir.

3.PNG
 
Windows tanımlayamıyorsa bile bu program modelini ve üreticisini tanımlayabiliyor mu? Eğer öyle ise çok iyi olur.
Maalesef öyle bir özelliği bulunmamakta fakat öyle durumlar söz konusu oluyor ki sürücünün bazen yüklü olup olmadığını elle kontrol etmek gerekiyor. Veya hangi sürücü hangi aygıta ait onu anlamak için yardımcı olabiliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı