Devir internetten alışveriş devri mağazalar dükkanlar çok pahalı!

NicksizDEDE

Centipat
Daha fazla  
  • Geçen AVM gezerken Migros'ta 2500-2700₺ civarında bir kahve makinesi gördüm indirimli fiyatı 1800₺ fiyatı cezbetti tabii beni nete baktım zaten güvenilir sitelerde indirimli fiyat bandından satıyorlar aynı marka ve model.
  • 3 cepli kalın polar aldım bir giyim mini mağazandan 2'şer alınca 650 ₺'den 550 ₺'ye indi. İnternette aynı marka geldiğinde de aynı olup çakma olmadığını teyit ettiğim ürün 379₺ idi nette.
  • Telefon kırılmaz camı aldım hizalama aparatı ile yapıştırmalı idi kendimiz kolayca yapıştırabiliyoruz 167 ₺'ye aldım yorumlarda gördüm aynısı telefoncuda 600₺ yazıyordu.
Pandemi dönemi ile zorunluluk olarak daha da yaygınlaşan internet ve webden alışveriş (migos sanal market, A101 kapıda, şok eve teslimat vb.) Sonucunda eminim çoğu şeyi webden daha cazip fiyatlara alıyoruz.
Kuş kafesi nette buldum dedim diğer yan ürünleri petshoptan alırım derken kuş hariç her şeyi bugün netten sipariş verdim netten satılsa güvenilir yollar ile ulaştırılsa netten kuşu da sipariş verirdim herhalde diye düşünüyorum.
Zaman zaman kampanya vs. olduğunda gıda ürünleri de aldığım oluyor. Bir mağazadan alır gibi ürünü inceleyemiyoruz (teknoloji fuarını andıran MediaMarkt gibi) veya esnafa girip selam verip muhabbet edip diyalog kuramıyoruz gitgide yalnızlaşıyoruz sanallaşıyoruz sohbetlerimiz bile sanal ortamda artık (Kick, Twitch, TikTok canlı sohbet gibi)...
Yakın zamanda ev boyadım boyayı esnaftan aldım; eğer aracım olsa boya türlerinden anlasam onu dahi internetten alırdım :D... Boyacı ile muhabbet ettiğimizde netten satışının olmadığını söyledi fiyatları çok düşürüyorlarmış boyalarda patlama oluyormuş kargo şirketi üstlenmiyormuş zararı ve zarara giriyorlarmış.
Bir esnafa selam verip muhabbet edip soru sorup akıl danışarak alışveriş yapmak insanların sosyal varlıklar olması açısından güzel bir şey ama düşük fiyat politikası, ürün bilgileri şeffaflığı, kargoda arızalı gelirse kolay iade seçeneği, objektif sadece ürünü alanların müşteri yorumu vs. sebebiyle her şeyi internet üzerinden almaya doğru evriliyoruz.
Rezervuar blogu, çamaşır deterjanı ve organik tereyağı-bal bile internetten aldım...
Sizin netten aldığınız en ilginç şey nedir fikirleriniz nelerdir?

Son düzenleme:
Dediklerinizin çoğuna fazlasıyla katılıyorum. Şimdi ben daha önceleri şu mantıkla hareket ediyordum. Mağazadan aldığımızda daha ucuz olması lazım değil mi? Sonuçta kargo ile uğraşmıyorlar o ürünü gidip ellerimizle kendimiz alıyoruz herhangi bir nakliye masrafı yok? Kira masrafları denebilir evet tek mantıklı cevap bu oluyor. Ama internetten neden daha ucuza sattıklarını hala ve hala anlamış değilim. Beğendiğim bir Nike marka ayakkabı vardı, mağazada 2600-2800 civarındaydı sanırım ve ben bilindik bir Online alışveriş sitesinden 1533TL ödeyerek aldım :). İnternetten aldığım en ilginç değil ama en riskli şey şu an kullandığım Laptop'tu sanırım :). Ama fark ettiğim bir durum var ki, bazı giyim ürünü satan firmaların (ve çoğu çok kötü kalitede olan ürünlerin) iadesi ile uğraşmayan üşengeç bir toplumumuz var. Mantık devreye girdiğinde örnek veriyorum bir sweatshirt 100-120TL olamaz ama maalesef görsele inanarak sipariş veriyorlar ve gidip iade edip onunla uğraşmaya üşendikleri için belki dolabın bir köşesine belki de çöpe atıyorlar :). Evet yapan var.

@Lynchburg
Mağazanın tek gideri kira değil ki bir sürü gideri var vergisinden tut çalışan maaşından tut elektrik suyuna kadar, bir de üstüne fahiş kar marjları da eklenince mağazaların alayı kazıkçı oluyor. İnternetten alınca depodan geliyor deponun gideri mağazaya göre çok daha azdır. Kargo fazla büyük bir gider kalemi de değil. Online alışverişte rekabetin fazla olması da fiyatları daha uygun yapıyor.

Son düzenleme:
@Salih METİN Temu'daki pek elle tutulur kalitede ürünler değil hocam. Duvara sabitlemeli bir kumanda tutacağı mesela plastiğin bile kalitesiz olduğunun elinizle biraz bastırınca anlıyorsunuz.
Temu'dan alıp stok yapıyorlardı 2. el alışveriş siteleri özellikle dolap.com temudan alınan ürünler ile dolu e-ticarette para var düşüncesi ile herkes e-ticarete yöneliyor gençler bile 2. el satışı yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı