ahmet_kıran
Hectopat
Benim fikrim 1 yıl özel liseye gidebilirsin beğenmezsen sonra 10. sınıfta fen lisesinde kontejan varsa oraya nakil aldırabilirsin değil mi?
Yanii dediğim gibi puana göre sınıflar var 450 puan altı yapanlarla aynı sınıfta olmayacağız tabi ama…Özelde garip bir durum var 500 tam puan alan çocukta 400 puan alan çocukta aynı sınıfta ben devlet derim her zaman iyi öğretmen devlete gider bir gün özelde kalmaz.
Yani dediğim gibi puana göre sınıflar var 450 puan altı yapanlarla aynı sınıfta olmayacağız tabii ama…
Gittiğim en iyi lise olduğu için kontenjan hemen dolar zor gibi hocamBenim fikrim 1 yıl özel liseye gidebilirsin beğenmezsen sonra 10. sınıfta fen lisesinde kontejan varsa oraya nakil aldırabilirsin değil mi?
Peki hocam rekabet ortamı yok ama ben desemki okulda eğleniyim eve gelip adam akıllı çalışsam o ortamı lehime çevirebilirim gibiDeğmez, Diyarbakır'da çoğu okul böyle hangi ildesiniz bilemiyorum lakin milli eğitim müfettişi olarak ben devlet okulu öneriyorum bir çalışma ortamı var özel okul daha çok saldım çayıra mevlam kayıra havasında.
Hocam ben de devlet okulu olan bir fen lisesinden mezun olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki eğer hedefiniz akademik başarıysa, çok iyi bir özel okula gitmediğiniz sürece mevcut lisenizde daha rahat edeceğinizi düşünüyorum. Benim okuduğum okulda da herkes inekti ve sportif faaliyet yoktu, spor salonu bile yoktu. Ama sosyal ortam yapayım diyorsanız özel okul fen lisesinden daha iyi olsa bile zengin züppe tipli çocuklara da dikkat etmeniz lazım. Yani gideceğiniz okula göre değişir cevabım. Bir de özel okulda not konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha düşük bu da OBP'nizi yükseltir. Proje okullarında sınavlar nispeten daha zor oluyor ve not şişirme olmuyor. Başta dediğim gibi kaliteli bir özel okula gitmeye elverecek bir bütçeye sahipseniz ve sosyal hayatınızdan fedakarlık etmek istemiyorsanız özel okul iyi bir tercih sizin için.Ben lise 1’e geçtim ve LGS’den iyi bir puan aldım; bu yüzden şehrimin en iyi fen lisesine yerleştim. Ancak henüz 5 gün olmasına rağmen özele geçmeyi düşünüyorum çünkü hem sadece yıllık 70.000 TL gibi, bugünlerde ucuz bir ücret istiyorlar (yemek ve kitap dahil), hem de OBP olsun, devamsızlık (fazla yapan bir öğrenciyim) olsun ve gittiğim lisede “inek” öğrencilerin çoğunluk olması, çok fazla kafa adamın olmaması ve sportif faaliyetlerin çok fazla olmaması özel okulu cazip hale getiriyor.
Ama özeldeki tiplerden de usandım; müşteri mantığından vs.
Genelde devletteki tipler daha düzgün, terbiyeli insanlar; hocalar daha iyidir deniyor ki öyle de. Ancak hocalar bana çok fazla dokunamaz; yine kendi çalışmanla olacak iş diye düşünüyorum.
Bu arada özel okulda seviye sınıfı mantığı var; yani 450 puan üstü bir sınıfta falan diye devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım: devlette kalıp dişimi mi sıkmalıyım, yoksa özele mi gitmeliyim?
Final okullarıGitmeyi düşündüğün kurumun ne olduğunu söylersen ben yardımcı olayım.
Gittiğim en iyi lise olduğu için kontenjan hemen dolar zor gibi hocam.
Peki hocam rekabet ortamı yok ama ben desemki okulda eğleniyim eve gelip adamakıllı çalışsam o ortamı lehime çevirebilirim gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.