Devlet Fen Lisesi vs Özel Okul

• Konuyu başlatan GLOC44
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 299
Özelde garip bir durum var 500 tam puan alan çocukta 400 puan alan çocukta aynı sınıfta ben devlet derim her zaman iyi öğretmen devlete gider bir gün özelde kalmaz.
Yanii dediğim gibi puana göre sınıflar var 450 puan altı yapanlarla aynı sınıfta olmayacağız tabi ama…

Yani dediğim gibi puana göre sınıflar var 450 puan altı yapanlarla aynı sınıfta olmayacağız tabii ama…

Değmez, Diyarbakır'da çoğu okul böyle hangi ildesiniz bilemiyorum lakin milli eğitim müfettişi olarak ben devlet okulu öneriyorum bir çalışma ortamı var özel okul daha çok saldım çayıra mevlam kayıra havasında.

Benim fikrim 1 yıl özel liseye gidebilirsin beğenmezsen sonra 10. sınıfta fen lisesinde kontejan varsa oraya nakil aldırabilirsin değil mi?
Gittiğim en iyi lise olduğu için kontenjan hemen dolar zor gibi hocam

Değmez, Diyarbakır'da çoğu okul böyle hangi ildesiniz bilemiyorum lakin milli eğitim müfettişi olarak ben devlet okulu öneriyorum bir çalışma ortamı var özel okul daha çok saldım çayıra mevlam kayıra havasında.
Peki hocam rekabet ortamı yok ama ben desemki okulda eğleniyim eve gelip adam akıllı çalışsam o ortamı lehime çevirebilirim gibi

Ben lise 1’e geçtim ve LGS’den iyi bir puan aldım; bu yüzden şehrimin en iyi fen lisesine yerleştim. Ancak henüz 5 gün olmasına rağmen özele geçmeyi düşünüyorum çünkü hem sadece yıllık 70.000 TL gibi, bugünlerde ucuz bir ücret istiyorlar (yemek ve kitap dahil), hem de OBP olsun, devamsızlık (fazla yapan bir öğrenciyim) olsun ve gittiğim lisede “inek” öğrencilerin çoğunluk olması, çok fazla kafa adamın olmaması ve sportif faaliyetlerin çok fazla olmaması özel okulu cazip hale getiriyor.

Ama özeldeki tiplerden de usandım; müşteri mantığından vs.

Genelde devletteki tipler daha düzgün, terbiyeli insanlar; hocalar daha iyidir deniyor ki öyle de. Ancak hocalar bana çok fazla dokunamaz; yine kendi çalışmanla olacak iş diye düşünüyorum.

Bu arada özel okulda seviye sınıfı mantığı var; yani 450 puan üstü bir sınıfta falan diye devam ediyor. Sizce ne yapmalıyım: devlette kalıp dişimi mi sıkmalıyım, yoksa özele mi gitmeliyim?
Hocam ben de devlet okulu olan bir fen lisesinden mezun olan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki eğer hedefiniz akademik başarıysa, çok iyi bir özel okula gitmediğiniz sürece mevcut lisenizde daha rahat edeceğinizi düşünüyorum. Benim okuduğum okulda da herkes inekti ve sportif faaliyet yoktu, spor salonu bile yoktu. Ama sosyal ortam yapayım diyorsanız özel okul fen lisesinden daha iyi olsa bile zengin züppe tipli çocuklara da dikkat etmeniz lazım. Yani gideceğiniz okula göre değişir cevabım. Bir de özel okulda not konusunda sıkıntı yaşama ihtimaliniz daha düşük bu da OBP'nizi yükseltir. Proje okullarında sınavlar nispeten daha zor oluyor ve not şişirme olmuyor. Başta dediğim gibi kaliteli bir özel okula gitmeye elverecek bir bütçeye sahipseniz ve sosyal hayatınızdan fedakarlık etmek istemiyorsanız özel okul iyi bir tercih sizin için.

Gittiğim en iyi lise olduğu için kontenjan hemen dolar zor gibi hocam.

Peki hocam rekabet ortamı yok ama ben desemki okulda eğleniyim eve gelip adamakıllı çalışsam o ortamı lehime çevirebilirim gibi.

Eğlenme konusunda hepsi genelde puf çu sigaraci tipler bilginize ikide bir kanka gel AVM'ye gidelim gezelim kızlarla konuşalım gibi.

Geçin. Mutlaka geçin. Bir arkadaşım var fen lisesinde diğer arkadaşımda özel okulda. Fen lisesinde olan arkadaşım çok başarılıydı sınavlarda felan zaten LGS den tam puan almıştı derslerinde çok iyiydi hatta neredeyse her sınavdan 100 alırdı ama tahmin et öğretmenlerinin kazık sınavları yüzünden okul sonu obp'si kaçtı? 85! Şimdide özel okulda olan arkadaşıma bakalım. Bu arkadaş hiç ders çalışmıyordu hatta LGS puanı yaklaşık 200'dü (bunlar gerçek merak etmeyin sallamıyom) o kadar ders çalışmazdı yani. O da özel okula gitti ve tahmin edin okul sonu obp puanı kaçtı? 99! Bunlar maalesefki özel okulun gerçekleri. Sizinde dediğiniz gibi özel okulda bir öğrenci değil müşterisiniz. Bir sınavdan düşük mü aldınız? O zaman hocaya deyin ki "beni dersten geçirmezsen giderim müdüre hocam bana not vermezse okuldan çıkarım derim müdürde sizi okuldan çıkarır" demeniz yeterli. Sonra bi bakıyorsunuz hiçbir şey öğrenememişsiniz ama tüm notlarınız yüksek. Özel okul böyle bir yer. Sadece notlarını umursuyorsan gidebileceğin bir yer. Eğitimde notlara baktığı için gayet mantıklı. Zaten milli eğitim bakanlığı bunları denetlemiyo şikayet gelse bile. Neden mi? Çünkü o okul kapanırsa öğrenciler boşta kalır sonra da başka okula geçerler ama geçtikleri okul devlet okulu da olabilir. Bu da devlete 3-5 kuruş masraf çıkaracağı için özel okullar kapatılmaz ve denetlenmez. Zaten eğitimin bu kadar kötü olmasının sebebide bu. Eğitim kötü olacak ki siz özel okula geçesiniz. Neyse... bunlar yaklaşık 20 yıllık hayatımda öğrenebildiğim birkaç şey. Size de birkaç bir şey öğretebildiysem ne mutlu bana...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı