Devlet memuru istifa edip devlette başka bir memur olabilir mi?

GoldenHXA

Hectopat
Daha fazla  
Sorum şu ki seneye YKS dışında lise mezunu KPSS de olacak. Hukukta devam zorunluluğu bulunmamakta bu yüzden hem KPSS'den atanıp devlet memuru olup hem hukuk okusam ilk yılı atlatsam sonrasında zorlanırsam 2.yılda filan istifa ederim 1yıl memur maaşı almış olurum ama sonrasında devlet memuru olmak için avukat veya savcılık vb. de sorun yaratırlar mı daha önceden memurmuş istifa etmiş gibisinden? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Alt kademeden üst kademeye geçerken istifa etmene gerek yok. Yalnız aynı kademeler için istifa edersen 1 yıl bekleme cezası var.
Pek anladığım bir şey değil alt kademe ne oluyor üst kademe ne oluyor ? Benim düşüncem misal gardiyan veya zabıta oldum bunlar alt kademe mi oluyor acaba

Ortaöğretim kppsden bir şey çıkmaz sürekli çok farklı şartları var tanıdık yoksa hayal etme gardiyan, zabıta hem zaten sözleşmeli alıyorlar genelde, bu sefer 15 yıl kilitli kalıyorsun ehliyet şartıdır falan he bir de şey var zabıtayı, meslek lisesi bilgisayar programcısı okumuş arayan hal öyle olunca gidemiyorsun çünkü kendi akrabası bilgisayar programcısı.

Ortaöğretim kppsden bir şey çıkmaz sürekli çok farklı şartları var tanıdık yoksa hayal etme gardiyan, zabıta hem zaten sözleşmeli alıyorlar genelde, bu sefer 15 yıl kilitli kalıyorsun ehliyet şartıdır falan he bir de şey var zabıtayı, meslek lisesi bilgisayar programcısı okumuş arayan hal öyle olunca gidemiyorsun çünkü kendi akrabası bilgisayar programcısı.
Bilgi için teşekkürler bende şansımı deneyim diye girmeyi düşünüyordum yüksek puan almak konusunda sorunum yok fakat sözlü mülakat varsa eğer büyük bir beklentim yok(mülakat hepsinde olur mu olmaz mı bilmiyorum sanırım oluyor) . Bunları bir kenara atarsak olsa da sözleşmeli ve sözleşme 5-10 yıl gibi uzun süreliyse zaten girmem çünkü planlarımla çelişiyor.

Pek anladığım bir şey değil alt kademe ne oluyor üst kademe ne oluyor? Benim düşüncem misal gardiyan veya zabıta oldum bunlar alt kademe mi oluyor acaba

Örnek zabıta oldun öğretmenliği bitirdin istifa etmeden sınavı kazanmak şartıyla geçiş yapabilirsin o zaman ceza yemezsin. Zabıtayı sevmedin infaz koruma memuru olmak istedin bu sefer geçiş yapamıyorsun 1 yıl ceza yersin.

Bilgi için teşekkürler bende şansımı deneyim diye girmeyi düşünüyordum yüksek puan almak konusunda sorunum yok fakat sözlü mülakat varsa eğer büyük bir beklentim yok(mülakat hepsinde olur mu olmaz mı bilmiyorum sanırım oluyor). Bunları bir kenara atarsak olsa da sözleşmeli ve sözleşme 5-10 yıl gibi uzun süreliyse zaten girmem çünkü planlarımla çelişiyor.

Bende geçen yıl 86 aldım ama daha ehliyetimi alamadığım için başvurulara istesem de gidemiyorum.

Örnek zabıta oldun öğretmenliği bitirdin istifa etmeden sınavı kazanmak şartıyla geçiş yapabilirsin o zaman ceza yemezsin. Zabıtayı sevmedin infaz koruma memuru olmak istedin bu sefer geçiş yapamıyorsun 1 yıl ceza yersin.
Bilgi için teşekkürler. Öğrendiğim iyi oldu.

Bende geçen yıl 86 aldım ama daha ehliyetimi alamadığım için başvurulara istesem de gidemiyorum.
Sağlık olsun umarım alınca istediğiniz gibi gönlünüzce olur. Bende ehliyet de var ehliyeti şöförlük ve zabıta için istiyorlardır sanırım. Gidip de gardiyana istemezler diye düşünüyorum saçma olur. Hani zabıta, şöför ihtiyaç duyuyor da gardiyan veya başka meslekler ne yapsın ehliyeti. Gerçi siz daha iyi bilirsiniz. Ehliyet de alırsanız atanırsınız diye düşünüyorum puanınız iyi gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı