Devlet okullarındaki bilgisayarlara korsan yazılım yüklenmesi

Ben Niğde Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar/Web Tasarım ve Programlama ardından Niğde Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(ön lisans)'dan mezun oldum. Bu okullar da ki bilgisayar laboratuvarlarının bilgisayarlarına korsan yazılım yüklendiğine gözlerimle şahit oldum. Hatta öğrencilere yükleme işlemi yaptırılıyordu. İşletim sistemi ve için de ki tüm yazılımlar Autocad, Visual Studio, Dreamweaver vesaire korsan olarak yükleniyor. Bir kere korsan yazılım kullanmak direkt olarak hırsızlıktır. Yasal değildir. Peki neden devlet okulların da korsan yazılım yükleniyor? Buna neden izin veriliyor? Okulda ki hocalar neden devletten yazılım talep etmiyor? Ben okul yönetimlerinin ve hocalarının ahlaksız olduklarını düşünüyorum. Sizin bu konu da ki düşüncelerinizi bekliyorum.

Devletin bu gibi işlere bütçe vermemesinden veya zaten bir şey olmaz bunlardan diye olabilir veya hazır beleşi var neden para verelim ki diye olabilir. Nasılsa nerede beleş oraya yerleş.

Neden eğitim için para harcayıp orijinaline 10-20 TL versinler ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulların kendine özel ayrılmış bir bütçeleri olması lazım ama ne hikmetse Türkiyedeki okullarda yok. Ben de Yurt dışında okumadan önce işletim sisteminden tut office programlarından her şeyine kadar korsandı , Dinamik web sitesi yapmamız istendi okulun ayrılmış bütçesinin normalde masrafları karşılaması lazım fakat host/domain'i biz alıyorduk mesela. Neyse ki yurt dışı okullarında böyle bir sıkıntı yok.

Bahsettiğiniz yazılımların zaten eğitim sürümleri var, sitelerinden tamamen yasal bir şekilde ücretsiz temin edilebilir. Buna rağmen yasa dışı yollar ile temin etmenin akla mantığa sığan bir yanı yok. Maalesef ülkemizdeki insanların çoğu, eğitim seviyesi ne olursa olsun; yazılım alanında ortaya koyulmuş mühendislik harikası ürünleri değersiz, bunlara para vermeyi de aptallık olarak görüyor. Çoğu insanda EmeğeSaygı.dll eksik.

Üniversitelerin kimisinin büyük firmalarla anlaşması mevcut. Office 360 kullanabiliyorum mesela. Üniversitede bitiyor her olay. İsterse gider Adobe ile de anlaşır öğrencilerine hizmet sunabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…