Devlet okullarındaki bilgisayarlara korsan yazılım yüklenmesi

Bahsettiğiniz yazılımların zaten eğitim sürümleri var, sitelerinden tamamen yasal bir şekilde ücretsiz temin edilebilir. Buna rağmen yasa dışı yollar ile temin etmenin akla mantığa sığan bir yanı yok. Maalesef ülkemizdeki insanların çoğu, eğitim seviyesi ne olursa olsun; yazılım alanında ortaya koyulmuş mühendislik harikası ürünleri değersiz, bunlara para vermeyi de aptallık olarak görüyor. Çoğu insanda EmeğeSaygı.dll eksik.
Bazı yazılımların eğitim sürümlerinin mevcut olduğunu biliyorum. Ama gerçekten okul da ihtiyaç duyulan tüm programların eğitim sürümü mevcut mu? Bir de süresiz eğitim lisansı var mı? Mesela ben IntelliJ IDEA'nın 1 yıllık eğitim lisansını almıştım.

O okullarin yetistirdigi ogrenciler:
20190512_225609.jpg

Bazı yazılımların eğitim sürümlerinin mevcut olduğunu biliyorum. Ama gerçekten okul da ihtiyaç duyulan tüm programların eğitim sürümü mevcut mu? Bir de süresiz eğitim lisansı var mı? Mesela ben IntelliJ IDEA'nın 1 yıllık eğitim lisansını almıştım.

Bir çok yazılım firması bu desteği sağlıyor. Bireysel olarak edinilebilenlerin sayısı da hayli fazla, toplu olarak başvuru yapılıp üniversitenin veya eğitim kurumunun da bu yazılımları temin etme olanağı bulunuyor. Elbette hepsinin olmayabilir. Belirtiğiniz Visual Studio ve Autodesk’in yazılımları tamamen yasal bir şekilde temin edilebiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı