Devlet okulu mu özel okul mu?

Arkadaşlar ben Ted Kolejine gidiyorum ve özel okullarda insanların düşündüğü gibi not şişirme falan yok bunlar sadece insanların parayı basarak başarı elde ettiğini düşünen insanların yalanıdır.
Özel okulların önceliği paradır, eğitim değildir, bu yüzdende 2-5 yıl arası tecrübeli öğretmenleri çalıştırırlar, devlet okullarında ise daha tecrübeli öğretmenler görmeniz mümkündür. Öğretmenlerin maaşını ödeyemeyen bir sürü özel okul oldu, doğa koleji gibi. Devlet okullarının vereceği eğitim daha iyi olur onu söyleyeyim, ama özel okulların çevresi daha iyi, kaliteli insanlarla dolu olur. Devlet okulunda sınıfta çok kişi yoksa özel okula göndermek mantıklı değil. İngilizce dersleri falanda yalan ayrıca, ezber grammar dersleriyle öğrenmeniz çok zor. Kısacası anlayacağınız çevre dışında özel okulların bir farkı yok. Ucuz bir özel okula bile kitap, yemek, kayıt ücretide dahil olmak üzere en az 30.000 TL tutar, bu paraylada yatırım yapmak veya üniversitede kullanmak geleceğiniz için daha mantıklı o
hepsi öyle değil
Ailenin durumu varsa Ted kocaeli kolejini önerebilirim.Yıllığı 50.000 TL ama en iyi eğitim orada ve bursluluk sınavları da var eğer çok başarılıysan bedavaya da okuyabilirsin (benim gibi) yemeği,servisi,kıyafeti,gezisi dahil.Okul zaten 1929 da Mecliste çıkan kararla fakir halka eğitim vermek için(savaş bitiminde okul olmadığı için) kurulmuş,sonradan özelleştirilmiş yani güvenilir bir okul.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı