Devlet okuluna kayıt için para isteniyor

bedirhanyas.inc

Centipat
Daha fazla  
Bu sene ben mahallemizdeki ortaokuldan mezun oldum. Başarı olarak pek iyi değiller.
Kardeşim bu sene orada ama mahallede iki okul var digeri başari olarak daha iyi kardeşimi o ortaokula yazdırmak istiyoruz. Bizim üst kattaki komşunun çocuğu oraya gidiyor. Ama okula kayıt için 20 bin para istiyorlar bu yasal mı?

Bu sene ben mahallemizdeki ortaokuldan mezun oldum. Başarı olarak pek iyi değiller.
Kardeşim bu sene orada ama mahallede iki okul var digeri başari olarak daha iyi kardeşimi o ortaokula yazdırmak istiyoruz. Bizim üst kattaki komşunun çocuğu oraya gidiyor. Ama okula kayıt için 20 bin para istiyorlar bu yasal mı?
Direkt şikayet edin, devlet okullarında 1 tl bile isteyemezler, kanunlara aykırı bir kere bu durum, gidin kayıt etmek için başvurun para isterlerse çıkın adliyeye gidin.

Direkt şikayet edin, devlet okullarında 1 tl bile isteyemezler, kanunlara aykırı bir kere bu durum, gidin kayıt etmek için başvurun para isterlerse çıkın adliyeye gidin.
Devlet okullarının bağış, yardım, okul masrafları adı altında bile para talep etmesi yasak.
Yasal değil normalde ama şikayet ederseniz ne olur muamma.
Yasal değil tabii ki.
Değil şikayet edin 1000 lira tamam da 20 bin nedir?
444 0 632 MEB şikayet merkezi ya da CİMER'e yazabilirsiniz.
Ben yasal değil diye biliyorum.
Bende annemlere söylemiştim. Ama özel sınıfa mi ne aldircaklarmis ondan istiyorlar. Normal sınıfa olmuyormuş.

Yine mi,
Bu, 2-3 haftada gördüğüm 3. konu oldu. Eğer hepsi aynı okul değilse bu bildiğin resmen dolandırıcılık.

Yasal değil tabii ki, yapabiliyorsan direkt şikayet et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı