Devlet okuluna kayıt için para isteniyor

Bu sene ben mahallemizdeki ortaokuldan mezun oldum. Başarı olarak pek iyi değiller.
Kardeşim bu sene orada ama mahallede iki okul var digeri başari olarak daha iyi kardeşimi o ortaokula yazdırmak istiyoruz. Bizim üst kattaki komşunun çocuğu oraya gidiyor. Ama okula kayıt için 20 bin para istiyorlar bu yasal mı?

Yasal değil, bir şey olmaz ama yine de şikayet edin en azından gönlünüz rahat olsun. Hukuk olmadığı için bir şey yapmayacaklar tabii ki :)

Para da alamazlar, temizlik ürünü de alamazlar. Yok peçete, yok kağıt havlu, yok bilmem ne. Hiçbir şey isteyemezler. Devlet onlara yüklü miktarda ödenek gönderiyor, müdürler de cebine indirmek için öğrencilerden almaya çalışıyor. Paşa paşa kayıt ettirmek zorundalar. Şikayet edin.

Çok tuhaf açıkçası, sundukları sayı da komik bir sayı. Konu troll değil ciddiyse, normalde cüzi miktarlar isteyenleri duydum da bu kadar yüklü bir miktar isteyen duymamıştım.

Kanıtlarınızla birlikte şikayette bulunabilirsiniz.

Benim teyzem öğretmen ve söylediğine göre, gerçekten devletin verdiği para çoğu zaman yetmiyormuş; öğretmenler cebinden karşılıyormuş. Bu yüzden biz de kayıt olurken okula yardım amaçlı 3000 TL verdik, ama 20.000 TL akıl alır bir para değil. Normalde para almaları zaten yasak; kabul etmeyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı