Devlet okulunun istediği para verilmedi diye tutanak yemek yasal mı?

krmcbn7

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Elsa Rx 550 i5-2500 8gb ram 128GB ssd 312gb hdd
Meslek
öğrenci
Merhaba, okulumda 1 ay önce müdür ve müdür yardımcılarının belirlediği turnike sistemi vardı. Bizden 1000 TL istendi. Biz ise "İstemediğimiz bir sistem için para mı vereceğiz?" dedik. 1 ay geçti, "Neden vermedin?" sorusuna "İstemiyoruz." yazdık diye tutanak yersiniz diye tehdit edildik. Hakları var mı? Ben bunların istediği parayı vermedim diye tutanak yiyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, okulumda 1 ay önce müdür ve müdür yardımcılarının belirlediği turnike sistemi vardı. Bizden 1000 TL istendi. Biz ise "istemediğimiz bir sistem için para mı vereceğiz?" dedik. 1 ay geçti, "neden vermedin?" sorusuna "istemiyoruz." yazdık diye tutanak yersiniz diye tehdit edildik. Hakları var mı? Ben bunların istediği parayı vermedim diye tutanak yiyebilir miyim?

Öyle bir şey yapmaya hakları yok hocam vermeyin sakın göz korkutma çabası içindeler.

X'ten bir gazeteciye yazıp durumu anlatın. Konuyu ele almalarını isteyin. O zaman tutanak tutup tutamadıklarını görürsünüz. :D CİMER'e de şikayet edebilirsiniz. Anayasayla sabit, herkesin eğitim hakkı vardır ve insani haktır. Kimsenin eğitim hakkı engellenemez.

Merhaba, okulumda 1 ay önce müdür ve müdür yardımcılarının belirlediği turnike sistemi vardı. Bizden 1000 TL istendi. Biz ise "İstemediğimiz bir sistem için para mı vereceğiz?" dedik. 1 ay geçti, "Neden vermedin?" sorusuna "İstemiyoruz." yazdık diye tutanak yersiniz diye tehdit edildik. Hakları var mı? Ben bunların istediği parayı vermedim diye tutanak yiyebilir miyim?
Neredeyse aynısı güncel okulumda da yaşandı 12. sınıf olmama rağmen 500 tl para istendi sözde ilk dönemin sonunda kullanmaya başlanılacaktı ancak 12. sınıfın sonuna geldik hala adam akıllı kullanılmıyor. Sadete gelmek gerekirse yasal değil ve sadece göz korkutmaya çalışıyorlar.

Turnike sistemi için okul yönetiminin ödenekten bütçe ayırması gerekiyor, aksi takdirde öğrencilere zorla para talep edilmesi yasal değil. Bazı kurumlar için gerçekten ödenek ayrılmıyor, ancak bu durum uygulamanın yasal olduğu anlamına gelmez (örneğin, bazı sağlık ocaklarında ücretsiz aşıların temin edilememesi gibi).
Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak veya şikayette bulunmak için MEB İletişim Merkezi'ne 444 0 632 numarasından ulaşabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı