Devlet saglik sisteminin API linki ne?

aseoduss

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar arastirdim, saglik bakanligi hbys icin API yapmis dokumentasyonu okudum fakat cagiracagim API linkini goremedim.
Siz biliyor musunuz? Nerede bulabilirim, nasıl alabilirim?(Python request ile calisiyorum)

Bu apiye gerçekten erişim sağlayacak özel hastane vb. birimler dışında sana, bana, ona erişim verilir mi sence?

Arkadasim bir hastanede staj yapiyor ve yaptigi seyi biraz anlatti, bana avellik geldi tek tek elleriyle text giriyorlardi. Bende ona bir program kodlayayim dedim ama yalan oldu herhalde.

Arkadasim bir hastanede staj yapiyor ve yaptigi seyi biraz anlatti, bana avellik geldi tek tek elleriyle text giriyorlardi. Bende ona bir program kodlayayim dedim ama yalan oldu herhalde.
Böyle apileri normal insanlara açmazlar, şirkete api erişim vermek için de hıdısının anasının kızlık soyadından dıdısının 5 sene önceki vergi bildirimine kadar evrak istenir, bunu da tahminimce ancak hastanelere iş yapan belli büyüklükteki yazılım firmalarına verirler, her yazılım firması da izin alamaz.

Niyetin güzel ama böylesi bir sorumluluğun altına girmek risklidir. Arkadaşının yaptığı işin kapsamını bilmiyorum ama özellikle sağlık gibi hayat memat meselesi işler için tek başına bir şey yapmamaya çalış, senin her gün yapabileceğin ve önemsemeyeceğin bir bug bir hasta için yanlış bilgi girilmesine sebep olabilir (ör: x idli hastaya şu tarihte a tedavisi değil de b tedavisi uygulandı gibi) bu da hastanın hayatına mal olabilir. Bunu bir yazılım firması yapacak olsa sorumluların nasıl cezalandırılabileceğini düşün, bu sebeple böylesi kapsamlı denebilecek ve önemli, kişisel hatta hayati bilgiler içeren bir apinin entegrasyonunun ne kadar zor olabileceğini anlamalısın.

Böyle apileri normal insanlara açmazlar, şirkete API erişim vermek için de hıdısının anasının kızlık soyadından dıdısının 5 sene önceki vergi bildirimine kadar evrak istenir, bunu da tahminimce ancak hastanelere iş yapan belli büyüklükteki yazılım firmalarına verirler, her yazılım firması da izin alamaz.

Niyetin güzel ama böylesi bir sorumluluğun altına girmek risklidir. Arkadaşının yaptığı işin kapsamını bilmiyorum ama özellikle sağlık gibi hayat memat meselesi işler için tek başına bir şey yapmamaya çalış, senin her gün yapabileceğin ve önemsemeyeceğin bir bug bir hasta için yanlış bilgi girilmesine sebep olabilir (ör: X idli hastaya şu tarihte a tedavisi değil de b tedavisi uygulandı gibi) bu da hastanın hayatına mal olabilir. Bunu bir yazılım firması yapacak olsa sorumluların nasıl cezalandırılabileceğini düşün, bu sebeple böylesi kapsamlı denebilecek ve önemli, kişisel hatta hayati bilgiler içeren bir apinin entegrasyonunun ne kadar zor olabileceğini anlamalısın.

Boyle islerde neden vergi bildirimini isterler ki?

Boyle islerde neden vergi bildirimini isterler ki?
Burası api playground değil de ondan, adres telefon vb. gibi kişisel veriler, sağlık bilgisi olarak da öznel kişisel veriler var. Bunu normal kullanıcılara açmaman gerektiği gibi sadece gerçek amaçlı kullanım için belli bir sayıdaki firmaya açarsın. Bu firmaların da belli standartları tutturmasını isteyebilir devlet (ya da devletin bu apiyi oluşturması için görevlendirdiği/ihale açarak işi verdiği sorumlu teknik firma). Bu işte sağlam para döner, apiyi kullanmak isteyen firma bedavadan erişim sağlayamaz tabi ki. İş ortağı olmak için sözleşmeler imzalanır, sonra erişim izinleri ayarlanır, çeşitli erişim seviyelerinde hesaplar oluşturulur, sorumlu kişiler listesi, erişim bilgileri vb. api sağlayıcına iletilir, genellikle IP bilgilerinin de paylaşılması istenir böylece alakasız bir konumdan api isteği gelince bloklanır vb. vb. Kurumsal düzeyde api kullanmak biraz farklı bir iş yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı