Devlet üniversite staj ücreti verir mi?

winOx

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar staj başvurularım başladı ve bir fabrika da staja başlayacağım fakat ücret ödemeyiz diyorlar. İyi bir fabrika yaklaşık 700-1000 işçisi var, ücretli olmaz ama ücret ödemeden başlayabilirsin diyorlar. Bilgisi olan arkadaşlara sorum stajyerlere devlet desteği veriyor mu? Veriyorsa para benim hesabıma mı yoksa fabrikaya mı gidiyor?

Arkadaşlar staj başvurularım başladı ve bir fabrika da staja başlayacağım fakat ücret ödemeyiz diyorlar. İyi bir fabrika yaklaşık 700-1000 işçisi var, ücretli olmaz ama ücret ödemeden başlayabilirsin diyorlar. Bilgisi olan arkadaşlara sorum stajyerlere devlet desteği veriyor mu? Veriyorsa para benim hesabıma mı yoksa fabrikaya mı gidiyor?
Staj maaşı asgari ücretin %30'u kadardır dostum. Bu da 6.631, 40 TL yapar. Firmadan firmaya değişebilir. Ben geçen sene yaptığım staj da 25.000 TL almıştım. Adam sana hiç para da vermeyebilir,%30'u da verebilir, daha fazlasını da verebilir.

Devlet sana ücret vermiyor, staj yaptığın süre boyunca sigortanı ödüyor. Staj yaptığın yerin sana belirli bir ücret vermesi zorunlu, daha altını veremez ama isterse daha üstünü verebilir. Şikayet edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı