Devlet Üniversitesi vs Vakıf Üniversitesi

Ben işveren olsam önce devlet üniversitesinden mezun olmuş kişilere öncelik veririm. Çoğusu da öyle yapıyor. Yok yapmıyor diyenlere aldırmayın.

Şimdi Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunları Bilkent mezunlarının önüne mi geçiyor?

Eğer en iyi iki okul hakkında bile böyle düşünüyorsan çok da konuşulacak bir şey kalmamış demektir, bol şans.

Benim bildiğim bu özel okulların özellikle Bilkent burssuz muhendislikler bile ilk 10k ile alıyor, nasıl baba parasıyla bağdaştırılıyor anlamadım.

Özellikle yüksek sıralarda ben yarım kadar puan yapıp parayı basan adamlarla aynı ortamda okumak istemezdim devlette herkes aynı seviyede neredeyse.
Zenginmisin knk zengin değilsen vakıf düşünme bile

Selam. Ben ODTÜ Elektrik mezunuyum. Bahsi geçen okulların hepsi gayet iyi ve hepsi sana çok iyi fırsatlar sunabilir.

Bunun dışında, okulları akademik başarı açısından değerlendirmek için URAP istatistiklerine bakabilirsin. URAP'a göre Koç TR'nin 1. üniversitesi, ODTÜ 3., İTÜ 5. Eklediğim linklerde alt kırılımları bulabilirsin.

Ben QS Ranking sitesine baktığım zaman en önde ODTÜ gözüküyor. Hangisi gerçek?

Hepsi ve hiçbiri. Bütün istatistikleri bir arada görüp ona göre karar vermek gerek bence hocam.

Benim gönlümde en birinci ODTÜ tabii

Selam hocam bende ODTÜ ee kazandım da benim de şu an bir start up geliştirme aşamasındayım. Siz de öylesiniz sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…