Devlete destek için iPhone almanızı önermiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Minsnicterb

Kilopat
Katılım
1 Ocak 2016
Mesajlar
911
iPhone Amerika'da üretilmektedir. Amerika kazanmasın diye iPhone almaktan vazgeçtim.

Samsung Güney Kore'de üretilmektedir.
Sony Japonya'da üretilmektedir.

iPhone yerine Samsung ve Sony alınmasını öneririm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Güney Kore'deyim. İki ülkeye de 1950'de Marshall yardımı yapılmış. Kore bu yardımları eğitime ayırırken Türkiye aynı para ile yol, köprü ve inşaat yapmış.

1958'de kurulan LG, bugün dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Türkiye'de ise dünyaca tanınmış marka sayısı bir elin parmağını geçmez.

Olay sadece iPhone almamakla olsaydı almazdık. Önce zihniyetinizi değiştirmemiz lazım. Arapların peşinden koşmayı bırakıp bilime ve eğitime önem vermek lazım. Daha araba bile üretemeyen ülkenin yapılan yollarla övünmesi kadar ahmakça bir şey yok. Para kalmayınca asfalt yersiniz artık.
 
Hiç bir devlet büyüğümüz iPhone kullanmaz, Mercedes'e binmez zaten. Hepsi çocukluktan bugüne yerli malını desteklemiştir. Bir tanesinin bile doları yoktur, hepsi milli ve yerli para kullanır. Ayrıca...

Gülmekten devamını getiremedim. Ancak bir iki naçizane tavsiye vereyim. Bu tür konular açmadan önce lafın kimlere dokunduğunu bir düşünün. Örneğin kim iPhone kullanıyor bir an durun, düşünün.

İkinci tavsiyem: Gündemi her an değişen ülkelerde gündeme göre pozisyon almaya çalışmak beyhudedir. Bir gün Rusya düşman dersiniz ertesi gün dost ilan edilir. Bugün Amerika kötü dersiniz ama yarın desteklediğiniz kişiler ABD övmeye başlarsa dönüp silmek zorunda kalırsınız mesajları.

En iyisi teknolojik ürünlere bu tarz saçmalıkları karıştırmayın, kafanız daha da karışmasın. Teknik meseleleri sorun yanıtlayalım.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı