Bildiğim kadarıyla bireysel olarak devlete elektriği para karşılığı satamıyorsunuz. Ama kendi faturanızdan mahsup ettirebiliyorsunuz. Örnek veriyorum bir petrol ofisiniz var ve çatısını güneş panelleriyle doldurmuşsunuz. Bu ürettiğiniz elektriğin fazlasını bulunduğunuz mahallenin trafosundan kullanım yapıyorlar, yani devlete satmış oluyorsunuz (Gerekli anlaşmalar ve sözleşmeler yapılıp alt yapı kurulması lazım). Bunun karşılığında ise başka bir yerdeki işyerinizin veya evinizin elektrik kullanımını faturasında mahsup ettiriyorsunuz. (Eksik biliyorsam düzeltebilirsiniz.) (Kendi yorumum olarak, devletin çalışma mekanizması sistem gereği para ödemeyi sevmez. Ama mahsup etme yoluna her zaman başvurur. Yani ben devletim cebimden para çıkmasın, ama karşılığında sen bana para ödeme mantığı. Bu sistem sayesinde devletin kasası hiç bir zaman eksi bakiyeye düşme ihtimali olmaz.) Bu mantığa en basit olarak vergi sisteminden ulaşabiliriz. Aynı şekilde bir işyerinizde gider olarak faturalandırdığınız ödemelerinizi, beyanname yapıldığında KDV den mahsup ettirebiliyorsunuz.