Devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır?

Öyle bir ülke yok komünizmle yönetilen ülkeler sefildir gelişmemeye mahkumdur.
2016 Gallup anketlerine göre Sırbistan'ın %81'i, Bosna-Hersek'ün %77'si, Hırvatistan'ın %23'ü, Karadağ'ın %65'i, Slovenya'nın %41'i (diğer Post-Yugoslav devletlerinden daha zenginler ve Serbo-Croat değiller) ve Kuzey Makedonya'nın %61'i Yugoslavya'nın dağılmasını zararlı bulmuş.
bkz: Many in Balkans Still See More Harm From Yugoslavia Breakup

Hırvatistan'da bu oranın sebebi ise sorunun yanlış anlaşılmış olması ki yapılan başka bir ankette halkın büyük çoğunluğunun sosyalizmi bir sorun olarak görmediği ve Tito'nun da pozitif bir lider olduğunu söylüyor.
bkz: Hrvatska i BiH složne: U SFRJ se živjelo bolje

Türkiye liberal bir demokrasiyle yönetilmeli. Vergiden arındırılmalı bütün okullar ve sağlık dahil her şeyde özelleştirilmeye gidilmeli insanlar tamamen özgür olmalı sadece başkalarının özgürlüklerini kısıtladıklarında hukuk devleti devreye girip gerekli şeyleri yapmalı. Ve en önemlisi insanı temel alan bir yaklaşıma girmeli. Sosyalizmin iyi uygulanacağını düşünmek bütün insanlar iyi olsa iyi olurdu demekle aynıdır.

Son düzenleme:
Merhaba hocalarım, biraz beyin fırtınası yapalım.

devletin yönetim biçimi nasıl olmalıdır ve neden?

Devlet hukukun devletin temeli olmalı yönetim ise sosyalist bir yönetime komünist bir yargıya sahip olmalıdır ama terazinin kefesi sosyalizme çekmeli ve şu sözü unutmayalım "insanı yaşat ki devlet yaşasın". Bir de şu yönetim değişsinde ne olursa olsun.

Devlet hukukun devletin temeli olmalı yönetim ise sosyalist bir yönetime komünist bir yargıya sahip olmalıdır.

Hocam sosyalizim iyidir ama diğer yönetim biçimlerine göre devlet adamlarının çalıp çırpması kara para gibi gibi şeyler daha muhtemel. Hakkıyla yapılan sosyalizim en iyisidr ama Turkiye Cumhuriyeti için düşünürsek orta doğu devletinin bu yönetim biçiminde ayakta kalması pek mümkün değil gibi.

Ama ortada bir seçenek yok senin bir fikrin var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…