Devrenin bağlantıları nasıl olmalı?

BlueAim

Decapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Kulaklığın ses problemi vardı. Patlamıştı. Sadece mikrofon çalışıyordu. En son bütün devreleri söktüm. Sadece mikrofonu çalıştırmam lazım. Nasıl yapabilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20250411_161425_893.jpg
    IMG_20250411_161425_893.jpg
    119,8 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20250411_161344_522.jpg
    IMG_20250411_161344_522.jpg
    147,9 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Kulaklığın ses problemi vardı. Patlamıştı. Sadece mikrofon çalışıyordu. En son bütün devreleri söktüm. Sadece mikrofonu çalıştırmam lazım. Nasıl yapabilirim?
Çalıştıramassın bu şekilde. Kart patladıysa çalışmaz o tek başına. Jack + anakart kombosu yapman lazım.

Çalıştıramazsın bu şekilde. Kart patladıysa çalışmaz o tek başına. Jack + anakart kombosu yapman lazım.

Ses kabloları yanmış kart çalışıyor ama kulaklıkta sadece USB girişi var onunla çalışıyor kartın neresıne bağlamam gerekiyor.

USB çıkış olduğu için mikrofonu analog olarak 3.5 mm jack ile alma şansın yok (alsan bile kartta filtre vs mevcutsa onları kullanamazsın.). Ama anladığım kadarıyla zaten öyle bir niyetin yok. USB ile çalıştırmak istiyorsan kabloları kartın üstünde yazan yerlere (ilk resimde sağda yazan yazılardan bahsediyorum.) şu şekilde lehimlemen gerek:
  1. Kırmızı -> 5V
  2. Beyaz ->D+
  3. Yeşil -> D-
  4. Siyah -> GND
  5. Şayet siyah USB kablosunun içinden gelen ve içerideki renkli kabloları saran bakır/alüminyum varsa onu da SGND yazan yere lehimlemen gerek ama şart değil.

USB çıkış olduğu için mikrofonu analog olarak 3.5 mm jack ile alma şansın yok (alsan bile kartta filtre vs mevcutsa onları kullanamazsın.). Ama anladığım kadarıyla zaten öyle bir niyetin yok. USB ile çalıştırmak istiyorsan kabloları kartın üstünde yazan yerlere (ilk resimde sağda yazan yazılardan bahsediyorum.) Şu şekilde lehimlemen gerek:
  1. Kırmızı -> 5V.
  2. Beyaz ->d+
  3. Yeşil -> D-
  4. Siyah -> gnd.
  5. Şayet siyah USB kablosunun içinden gelen ve içerideki renkli kabloları saran bakır/alüminyum varsa onu da sgnd yazan yere lehimlemen gerek ama şart değil.

Çok teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı