DGS ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğine geçtikten sonra üniversitede zorlanılır mı?

Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler 2 yilliktan mezun olduktan sonra uzakyol gemilerinde 1. kaptan 2.kaptan olabiliyor muyum? Uzakyol vardıya zabiti olduğum zaman maaşım ne kadara çıkıyor? Siz şu an uzakyol mu çalışıyorsunuz yoksa yakınyol mu?
rica ederim

aşamalar şu şekilde
24 ay yakınyol 3. kaptan
36 ay uzakyol 3. kaptan
36 ay uzakyol 2. kaptan
ve artık uzakyol 1. kaptansın.

uzakyol vardiya zabitiyken(uzakyol 3. kaptanken yani uzakyol 2. zabit iken) maaşın yakınyolunkiyle hemen hemen AYNI. 4 asgari ücretten başlıyor.

ben yakınyol çalışıyorum ama uzakyola geçmemek mantıksız olur. okuyarak da geçebilirsin hizmet vererek de...

sana tavsiyem telegramda denizcilik gruplarına katıl. sektörün içinden adamlardan anlık cevaplar alabilirsin. denizciler yardım etmeyi sever.

Rica ederim.

Aşamalar şu şekilde.
24 ay yakınyol 3. kaptan.
36 ay uzakyol 3. kaptan.
36 ay uzakyol 2. kaptan.
Ve artık uzakyol 1. kaptansın.

Uzakyol vardiya zabitiyken(uzakyol 3. kaptanken yani uzakyol 2. zabit iken) maaşın yakınyolunkiyle hemen hemen aynı. 4 asgari ücretten başlıyor.

Ben yakınyol çalışıyorum ama uzakyola geçmemek mantıksız olur. Okuyarak da geçebilirsin hizmet vererek de...

Sana tavsiyem Telegram'da denizcilik gruplarına katıl. Sektörün içinden adamlardan anlık cevaplar alabilirsin. Denizciler yardım etmeyi sever.

Hocam 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletmeden mezun olduğumda YDS sınavına girmem gerekecek mi? Veya 2 yıllıkta deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği gibi 1 yıl hazırlık süreci var mı? Duyduğma göre YDS sınavı bir tık zormuş. 4 yıllıktan mezun olduğumzda YDS sınavına giriyor muyuz? Siz hiç YDS sınavına girdiniz mi?

Hocam 2 yıllık deniz ulaştırma ve işletmeden mezun olduğumda YDS sınavına girmem gerekecek mi? Veya 2 yıllıkta deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği gibi 1 yıl hazırlık süreci var mı? Duyduğma göre YDS sınavı bir tık zormuş. 4 yıllıktan mezun olduğumzda YDS sınavına giriyor muyuz? Siz hiç YDS sınavına girdiniz mi?
bütün cevaplar gemiadamları ve kılavuz kaptanlar yönetmeliği'nde yazıyor dostum oraya bak.

ikisini de okuduktan sonra 12 ay deniz stajı yapman gerekir. bu deniz stajı bittiğinde 2 yıl okumuşsan yakınyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın, 4 yıl okumuşsan uzakyol vardiya zabiti ehliyeti almaya hak kazanırsın.

yakınyol ve uzakyol ehliyetlerinin iki farkı var:
1-yakınyol ehliyeti karadeniz, akdeniz, kızıldenizle sınırlandırılmış bir bölge için geçerlidir. okyanusta istisnai durumlar yoksa geçmez. okyanusta gemi kaptanı olamıyorsun anlayacağın.
2-yakınyol ehliyeti bu sınırlandırılmış bölgede bütün gemilerde geçmez. 3000 grosston ve altındaki hacimli gemilerde geçerlidir.

kısaca uzakyol dünya üzerindeki her suda geçerken yakınyol sınırlı bir bölgede sınırlı bir hacimdeki gemilerde geçerlidir.

önemli not: yakınyol vardiya zabiti olduktan sonra denizde belli bir hizmet vererek(24 ay) uzakyol vardiya zabitliği için hak kazanılır. lisansla eşitlenir durum. kimisine göre bu daha mantıklı bir yoldur çünkü okuyacağı sürede para harcayacaktır ve teorik öğrenecektir ama okumayıp bu yolu tercih ederse para kazanırken bol bol pratik yapacaktır. seçim sana kalmış.

iş imkanı ve maaşlar çok iyidir. bu konuyu düşünme bile.
Merhaba 4 yıllık Deniz Ulaştırmaya geçmeye planlıyorum 2 yıllık deniz ve liman işletmeden muzunum . bizim bölüm 3000 dwt ile gemiye sınırlı vardiya zabiti olabiliyor gerekli belgeleri felan okul kurslarla verdi ben hiçbirini almadım . 4 yıllığa uzatırsam herhangi bir sıkıntı olur mu 4 yıllıkta tekrardan kendileri bu stcwleri veriyorlar mı bilginiz varsa aydınlatabilir misin ?

Merhaba 4 yıllık Deniz Ulaştırmaya geçmeye planlıyorum 2 yıllık deniz ve liman işletmeden muzunum . bizim bölüm 3000 dwt ile gemiye sınırlı vardiya zabiti olabiliyor gerekli belgeleri felan okul kurslarla verdi ben hiçbirini almadım . 4 yıllığa uzatırsam herhangi bir sıkıntı olur mu 4 yıllıkta tekrardan kendileri bu stcwleri veriyorlar mı bilginiz varsa aydınlatabilir misin ?
geç gördüm biraz kb. stcw belgelerini verirler tabi.

Geç gördüm biraz KB. Stcw belgelerini verirler tabii.

Abi selamlar benim bu sene puanım 4 yıllık güverte bölümüne yetmiyor o yüzden DGS ile geçiş yapmak için 2 yıllığa gitmeyi düşünüyorum. Ama sanırım 2 yıllıktan mezun olduktan sonra 30 ay görev yapıp ondan sonra DGS sınavıyla geçiş yapabiliyormuşum, bu doğru mu? Yani ben 2 yıllıktan mezun olduktan hemen sonra DGS ile fakülteye geçiş yapabilir miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı