DGS ile hemşirelik mantıklı mıdır?

diyar06

Picopat
Daha fazla  
Selam şu konuyu tartışmak istiyorum aralıkta TYT çalışmaya başladım. Sıfır altyapı ile ve umarım ağız ve diş sağlığı bölümüne tercih yapacağım. Malum atama puanları çok yüksek bu yüzden hemşireliğe geçmek istiyorum. 1 sene mezuna kalacak mentalim yok, hemşirelik için AYT konularına ayıracak vaktimde yok. DGS için zor diyorlar araştırdığım kadarıyla TYT ile konuları full aynı gibi üniversite 2. sınıfta DGS hazırlanmaya başlayıp 40 net sayısal yaparak hemşireliğe geçme gibi bir planım var. Herkes diyor ki kontenjanlar az oluyor ama biraz araştırdım bazı ünilerde bir iki ama genel olarak toplamda belki yüzlerce kontenjan var. Matematiği TYT ile aynıysa sağlam alt yapımda olmuş olur geçilir mi? Geçmek mantıklı mı? Hemşireliğe 65 puan ile atanıyorlar. Siz olsanız ne yapardınız? Biter bitmez KPSS ile atanıp hemşirelik yapmak ne güzel olurdu. Her şey kafamda oturttuğum gibi mi göz ardı ettiğim bir şeyler var mı?

Hemşirelik hakkında bir şey diyemem ama geçen sene dgs'ye girip makine mühendisliği kazandım. Ortalamanı yüksek tutmaya bak, ortalama baya önemli sınavda. Dgs aşırı zor bir sınav değil normal düzeyde kasmadan hazırlanılarak kazanılabilecek bir sınav ama zor değil diye de boşlamamak gerek çünkü tyt çok fazla pratik istiyor ve geçen sene ikinci öğretimler kapatıldığı için kontenjanlarda baya bir düşüş oldu, bu da okulların puanlarını yükseltti. Ben matematikte 35 net türkçede 21.75 net yaptım ortalamam 3.26 idi 2100 civarı bir sıralama yaptım.

Hemşirelik hakkında bir şey diyemem ama geçen sene DGS'ye girip makine mühendisliği kazandım. Ortalamanı yüksek tutmaya bak, ortalama bayağı önemli sınavda. DGS aşırı zor bir sınav değil normal düzeyde kasmadan hazırlanılarak kazanılabilecek bir sınav ama zor değil diye de boşlamamak gerek çünkü TYT çok fazla pratik istiyor ve geçen sene ikinci öğretimler kapatıldığı için kontenjanlarda bayağı bir düşüş oldu, bu da okulların puanlarını yükseltti. Ben matematikte 35 net Türkçede 21.75 net yaptım ortalamam 3.26 idi 2100 civarı bir sıralama yaptım.

Konular TYT ile aynı mı diyorsun yani hocam ve o netleri kaç ayda yaptın acaba.

Kontenjan az olsa da rakip çok yok yapılabilir mezuna kalamam diyorsan
Kalamam evet maalesef üniversitede de DGS çalışırım son sene işim gücüm DGS olur ve devam ederim okumaya hemşirelikten.

Paramediğim 85 alıp atansmıyorum. Bu sene DGS yapıp hemşirelik okuyacağım. Paramedik tavsiye etmem onun da önünü kapattılar.

Evet hocam tam olarak bu durumdan bahsediyorum senden ricam mutlaka araştırmışsındır 1. sınıftan başlatma durumları da varmış bazıları da 3. sınıftan devam ediyorsun hemşirelikte diyor bu konuda fikrin nedir?

Kalamam evet maalesef üniversitede de DGS çalışırım son sene işim gücüm DGS olur ve devam ederim okumaya hemşirelikten.

Evet hocam tam olarak bu durumdan bahsediyorum senden ricam mutlaka araştırmışsındır 1. sınıftan başlatma durumları da varmış bazıları da 3. sınıftan devam ediyorsun hemşirelikte diyor bu konuda fikrin nedir?

Yani zaten 1. sınıftan başlatacaklarsa neden DGS çalışalım YKS çalışırız bence 3. sınıftan başlatırlar diye düşünüyorum.

Yani zaten 1. sınıftan başlatacaklarsa neden DGS çalışalım YKS çalışırız bence 3. sınıftan başlatırlar diye düşünüyorum.
Netleri ; 2.sınıfta (7 ay falan)çalıştım sadece günde 2 saat falan yeterli ama sen erken de başlayabilirsin kontenjanlar senin zamanına kadar ne olur belli olmaz.
3. sınıftan başlatma diye bir şey yok hocam maalesef. En iyi ihtimalle 2. sınıftan başlarsın çünkü derslerini saydırabilmen için geçeceğin bölümdeki derslere denk olması lazım . Çoğu 4 yıllık okulda 2 yıllıkların bölüm derslerini denk almıyorum.

Netleri; 2.sınıfta (7 ay falan)çalıştım sadece günde 2 saat falan yeterli ama sen erken de başlayabilirsin kontenjanlar senin zamanına kadar ne olur belli olmaz.
3. sınıftan başlatma diye bir şey yok hocam maalesef. En iyi ihtimalle 2. sınıftan başlarsın çünkü derslerini saydırabilmen için geçeceğin bölümdeki derslere denk olması lazım. Çoğu 4 yıllık okulda 2 yıllıkların bölüm derslerini denk almıyorum.

3. sınıftan başlatmaması üzdü hocam ama ne yapalım o yolda ilerlemeyi düşünüyorum 2. sınıfta düzgünce çalışıp geçerim hemşireliğe teşekkür ederim yanıtın için.

3. sınıftan başlatmaması üzdü hocam ama ne yapalım o yolda ilerlemeyi düşünüyorum 2. sınıfta düzgünce çalışıp geçerim hemşireliğe teşekkür ederim yanıtın için.
Bu sınıf atlama muhabbeti hakkında hiç bir yerde nerdeyse bilgi yok hatta nerdeyse dgs ile pek bir bilgi yok, ben çevremden gördüklerimin üzerine söyledim ve kendi tecrübem üzerine söyledim sen gene de araştır saydırabildiğin kadar ders saydır.

Bu sınıf atlama muhabbeti hakkında hiç bir yerde nerdeyse bilgi yok hatta nerdeyse dgs ile pek bir bilgi yok, ben çevremden gördüklerimin üzerine söyledim ve kendi tecrübem üzerine söyledim sen gene de araştır saydırabildiğin kadar ders saydır.
Tamamdır hocam teşekkür ederim araştırayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı