Custom ROM Redmi 9 Custom ROM önerisi

ProTr

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler, elimde yurt dışı bir Xiaomi Redmi 9 telefon var. Telefon şu anda boşa çıktı, bootloader kilidi açık ve ben cihaza Custom ROM yüklemek istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Ayrıca bir rehber var mı? Daha önce çok fazla denedim ama her seferinde farklı bir hata aldım. Bir keresinde cihazı brick bile ettim ancak geri döndürmeyi başardım. Sizden yardım bekliyorum.

İyi günler, elimde yurt dışı bir Xiaomi Redmi 9 telefon var. Telefon şu anda boşa çıktı, bootloader kilidi açık ve ben cihaza Custom ROM yüklemek istiyorum. Önerileriniz nelerdir? Ayrıca bir rehber var mı? Daha önce çok fazla denedim ama her seferinde farklı bir hata aldım. Bir keresinde cihazı brick bile ettim ancak geri döndürmeyi başardım. Sizden yardım bekliyorum.

Geç cevap veriyorum ama kurmadıysanız lancelot mu galahad mı öğrenmeniz lazım MTK işlemcili ise lancelot (büyük olasılıkla lancelot o yüzden lancelot için rehber benzeri şekilde anlatacağım)
Bootloader açıksa TWRP indirmek için ilk öncelikle telefonunuzu mini 12.5.6 global roma getirmeniz lazım (IMEI gidebilir istersen IMEI atma rehberide yapabilirim)
MIUI 12.5.6 sürümüne getirdikten sonra telefonu kur geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklama aç ve stock ROM dosyasından vbmeta çıkar 37.41 MB file on MEGA
Buradan TWRP'yi indir Fastboot moda al Fastboot flash recovery.img "dosyanın yolunu kopyala yapıştır veya ADB klasörüne at TWRP. İmg şeklinde yaz) Fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta. İmg bu kod ile de vbmeta flashla TWRP ile aynı mantık ve sonrasında TWRP'ye girip IMEI yedeği al (çok uzun oldu o yüzden sorarsan anlatırım) TWRP ile IMEI yedeği aldıktan sonra tekrardan Fastboot geçip indiriceğin ROM'un recovery.img dosyasını zipten çıkarıp yükle sadece TWRP mantığı ile yükleyeceksin vbmeta 1 sefer disable olduğunda stock roma geçmezsen uyarı vermiyor benim tavsiyem crDroid Android 15 kurman (eğer lancelot ise) kurulum için crDroid sitesinden ROM ve GApps paketini seçip indir ve apply Update kısmına gir apply from ADB'ye gir ve ADB sideload crdroida15.ZIP ve GApps. ZIP flashla sonra ise factory reset kısmına girip format data atıp System reboot yazısına tıkla 5-10 dakika içinde cihazınız açılacaktır tavsiyem 2 gün yeniden başlatmayın ve cihazı kapatmayın sistem kendi içinde entegre yapıyor daha sağlıklı olur öyle yaparsanız
(Özür dilerim rehber yazmadan anlamıyorum ama dediklerimi uygularsanız yüksek ihtimalle atılacaktır ROM)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı