DGS kalkar mı?

Hocam DGS'nin asıl amacı Lisans'a geçemeyip 1 yıl mezuna kalmak yerine zaten 1 yıl kaybettim 2 yıl kaybeder arada bir de diploma sahibi olurum kafası. Pek çok kişi de nasılsa puanım yetmiyor yetse de lisans bitiremem dediği için önlisans okumaya geliyor. Yani teknik olarak önlisans amacı dışında kullanılan bir eğitim kademesi halinde bana göre. DGS'nin kalkması için hükümetin tamamen ara eleman yetiştirmeye odaklanmış olması gerekir. Şu anki sistem üniversite ve mezun sayısını bir başarı olarak kabul ettiği için lisans eğitimine kolay yoldan geçişin önünü bana göre asla tıkamaz.

Hocam DGS'nin asıl amacı Lisans'a geçemeyip 1 yıl mezuna kalmak yerine zaten 1 yıl kaybettim 2 yıl kaybeder arada bir de diploma sahibi olurum kafası. Pek çok kişi de nasılsa puanım yetmiyor yetse de lisans bitiremem dediği için ön lisans okumaya geliyor. Yani teknik olarak ön lisans amacı dışında kullanılan bir eğitim kademesi halinde bana göre. DGS'nin kalkması için hükümetin tamamen ara eleman yetiştirmeye odaklanmış olması gerekir. Şu anki sistem üniversite ve mezun sayısını bir başarı olarak kabul ettiği için lisans eğitimine kolay yoldan geçişin önünü bana göre asla tıkamaz.

Yani hocam kalkmaz anladım. Bir de hocam ben 2024'te YKS'ye gireceğim. Alanım EA ama mühendislik istiyordum. Tek çıkar yolum DGS. DGS'ye 2026'da gireceğim bana bir tavsiyeniz var mıdır DGS adına?

@Mortis06

@Mortis06

Yani hocam kalkmaz anladım. Bir de hocam ben 2024'te YKS'ye gireceğim. Alanım EA ama mühendislik istiyordum. Tek çıkar yolum DGS. DGS'ye 2026'da gireceğim bana bir tavsiyeniz var mıdır DGS adına?

@Mortis06

@Mortis06

Hocam önce şunu bir belirteyim, artık sürekli olarak Sosyal'de aktif olmuyorum bu yüzden üst üste etiket atmanıza gerek yok zaten gördüğüm zaman cevaplıyorum. Tavsiyeden ziyade kişi kendi yöntemini iyi analiz etmeli, ben bölüm bir kenara kendi içimde sayısalcı bir zekaya sahip olmadığım halde sayısala ek sözelde 1 saatten az sürede 40 net çıkararak sayısaldaki eksiğimi puan olarak kapattım, sadece Dershane'ye vakit geçirmeye giderek İTÜ'yü kazandım ancak hazırlıkta devam ettiremeyerek DEÜ'ya geçtim. Ancak şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki oluşan yaş kaybı ve ekstra eksik bilgi yığını DGS sonrası lisans eğitiminde insanın ders anlamasını çok daha zor bir hale getiriyor. Yani standart bir yeni liseden mezun bir derse 1 birim zaman çalışıyorsa sizin 2-3 katı fazla çalışmanız gerekebiliyor. Ben hiç kalmadan son seneme geldim ancak alttan aldığım neredeyse 1 dönemlik Total'de ders var. Eğer ki üst segment bir üniversite istemiyorsanız DGS denemeleri çözerek bile ortalama bir üniversiteye girebilirsiniz ki ben ilk sene stajım vs bitmemişken deneme amaçlı sınavdan önce 10 soru çözüp girdim ve puanım ile İstanbul jeofizik gibi yerlere yerleşebiliyordum. Ancak ben nispeten seçkin bir yer isterim derseniz tasarı dershanesi bu işin bana göre en iyisi, sadece değerleri dışında bire bir soru tutturuyorlar. Buraya gidip bir miktar emek sarfederek inanın DGS'de istediğinizi alamama şansınız yok. Zaten DGS'de alanınız ne ise oradan devam ediyorsunuz, yani eşit ağırlık bölüm okuyarak sayısala geçemezsiniz sadece okuduğunuz ön lisans ile ilişkili lisans bölümlerine geçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı