"Meslek lisesi olmadığın için" yazmışsınız hocam, sanırım yanlışlık oldu. Meslek lisesi makine okuyorum. Sayısalım kötü olduğu için YKS'den korkuyorum açıkçası. Aile konusunda ise ailemin kararımda yanımda olacağını biliyorum. O yüzden sorma gereği duymadım.
Daha yeni DGS ile ilgili bir video izledim.
Adam "bazı meslek lisesi öğrencileri 2 yıllık liseye girer sonrasında DGS girer geçerim düşüncesi ile TYT kazanıp 2 yıllık üniversiteye giriyor ama DGS kontenjanı az olduğu için kazanamıyor ve yıllarca sınava girip duruyorlar. Halbuki mezuna kalıp 1 yıl YKS çalışsalar kazanabilirler, hem 2 yılları boşa gitmez" diyor. Açıkçası bu söylem 2 yıl + DGS isteğimi düşürdü.
TYT girip 2 yıllık kazanmak benim gibi sözeli iyi, sayısalı kötü olan biri için daha kolay gelmişti. Şu an kontenjan muhabbeti yüzünden hayallerim suya düştü resmen
Ayrıca okul puanın çok önemli yazmışsınız. Ben okul puanlarımı çok ciddiye almadığım için 11. sınıfa kadar kötüydü. Yani kısacası 9'da 63, 10'da ise 67 ortalama. 11'de 75+ yapmayı planlıyorum. Etkisi çok olur mu?