Selam arkadaşlar, YKS sonuçları açıklandı. TYT'nin elinden tutulacak bir yanı var. Ancak AYT bayağı kötü geldi. Şimdi konuyu açayım size. Fen lisesi mezunuyum. Yapmak istediğimi yapıyorum bu sınav olaylarını dereceyle. Ancak ekonomiden, ülkenin gidişatından içimde bitmeyen bir karamsarlık var. Bu sene de ondan helak oldu gitti. İnsan gittiği yolun sonunda ışık görmeden kendini notive edemiyor böyle sınavlarda. Ben de bundan dolayı şunu sormak istiyorum sizlere,
Bilgisayar alanına ilgim oldukça fazla. Çok zevk alıyorum bu işten. Hedefim ne olursa olsun 15K'nın içinde bir yazılım mühendisliği. Çok iyi bir yazılımcı olmak istiyorum. Ancak sınav pek iyi gelmedi. Önümde 2 yol var:
1-Şimdiki TYT puanımla açıktan bir bilgisayar programcılığı okuyup bir yandan da para kazanmak. Ve şimdiden DGS'ye hazırlanmak. DGS sonucunda yapabildiğimin en iyisinden bir yazılım mühendisliğini tutturmak. Çoğu üniversite DGS öncesi 2 senelik eğitimi saymayıp baştan 4 sene yapıyorlarmış. Problem yok okurum. 2+4 sene boyunca bilgisayar üzerine yoğunlaştıktan sonra bu olayda epey gelişeceğimi düşünüyorum.
2-YKS'ye tekrar hazırlanarak direkt iyi bir yazılım mühendisliği kazanmak.
2 senelik PC programcılığının bana çeşitli dallardaki programları öğreteceğinden iyi bir eğitim ve gelir kapısı olacağını düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bir an önce hayata atılıp biraz para görmek istiyorum ve hobilerime yoğunlaşmak da istiyorum. Tekrar YKS fikri bu yüzden bana diğerinden uzak. Ne yapmalıyım tercihler başladı gerçekten ikilemde kaldım
Çoğu üniversite DGS öncesi 2 senelik eğitimi saymayıp baştan 4 sene yapıyorlarmış. Problem yok okurum. 2+4 sene boyunca bilgisayar üzerine yoğunlaştıktan sonra bu olayda epey gelişeceğimi düşünüyorum.
2-YKS'ye tekrar hazırlanarak direkt iyi bir yazılım mühendisliği kazanmak.
Seninle aynı sorundayim TYT'de 180k AYT 350k yaptim meslek lisesi mezunuyum çok aşırı ikilemdeyim yazılım mühendisliği çok istiyordum olmadı mezuna kalmak bilmiyorum her sene değişik şeyler oluyor YKS'de ama DGS'de yok böyle bir şey bilgisayar programcılığı yazacağım gibi siz ne yaptınız? Kararınız ne? Merak ettim.