DGS mi YKS mi?

Seninle aynı sorundayim TYT'de 180k AYT 350k yaptim meslek lisesi mezunuyum çok aşırı ikilemdeyim yazılım mühendisliği çok istiyordum olmadı mezuna kalmak bilmiyorum her sene değişik şeyler oluyor YKS'de ama DGS'de yok böyle bir şey bilgisayar programcılığı yazacağım gibi siz ne yaptınız? Kararınız ne? Merak ettim.

Yeniden hazırlanmaya karar vererek mezuna kaldım. DGS ile kontenjanlar düşük. YKS daha sağlıklı ve daha temiz olur diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
DGS her ne kadar kolay bir sınav gibi görünse de pratikte çok zor.
Neden diye sorarsan o sınava çünkü kimler kimler giriyor o yüzden derece yapmak çok zor en iyi okullarda okumak için.
He bir de bir üniversiteye girince rahatlama oluyor ders çalışmayı falanda saliyon kendine güveniyorsan ben it gibi 2 sene çalışırım düzenli diyorsan 2 sene DGS gir çok iyi yerlere girersin yoksa boşver.

DGS her ne kadar kolay bir sınav gibi görünse de pratikte çok zor.
Neden diye sorarsan o sınava çünkü kimler kimler giriyor o yüzden derece yapmak çok zor en iyi okullarda okumak için.
He bir de bir üniversiteye girince rahatlama oluyor ders çalışmayı falanda saliyon kendine güveniyorsan ben it gibi 2 sene çalışırım düzenli diyorsan 2 sene DGS gir çok iyi yerlere girersin yoksa boşver.
Bu sene it gibi çalışmak daha temizime geliyor birkaç gündür.

DGS öyle basite alınacak bir süreç değil. Etrafımda çok kişi oldu sınav senesi 2 yıllık tercih yaptı DGS'den 4'e tamamlarım diye hiçbiri başaramadı. Sonunda tekrar sınava hazırlanıp 4 yıllığı tutturmaya çalıştılar. Bir seneyi mezuna kalarak değerlendirmek gerçekten çok daha iyi olur senin açından. Emin ol hayatının 1 yılını derslerine ayırmak çok büyük bir zaman kaybı olmuyor. Üstelik ömrünün belli bir bütününü etkileyecek sınav için 1 yıl hiç bence. :)

DGS ile mi 4'e tamamlayım yoksa YKS ile mi aralarında öne çıkan farklar neler tıbbi sekreterim sağlık yönetimine tamamlayacağım DGS zor ama 2 yıl okunuyor YKS kolay ama 4 yıl okunuyor sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı