DGS nasıl bir sınavdır?

Hocam ben şimdi DGS'ye 2026'da gireceğim değil mi? 2024'te gireceğim YKS'ye.

@Teru
Evet. 2024-2025 dönemi birinci sınıf, 2025-2026 dönemi ikinci sınıf ve mezuniyet. TYT'den girip 2 yıllık kazanırsanız elektrik-elektronik bölümüne dikey geçiş imkanınız oluyor mu araştırın çünkü bölüm koşulları var. Örneğin bu bölümleri kazanırsanız dikey geçiş imkanınız olabilir: Elektrik-Elektronik Mühendisliğine Dikey Geçiş Yapılabilen Önlisans Bölümleri Nelerdir? - Tercihini Yap

Her bölümün de saydırılabilecek dersleri farklı olur.

Merhaba. DGS günümüzde Sözel ve Eşit Ağırlık bölümleri (Hukuk dışında) kazanmanın daha kolay olduğu ama Sayısal bölüm kazanmanın biraz daha zor olduğu bir sınavdır. Günümüzde DGS'de en çok yığılma olan bölümler; Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Hukuk Fakültesidir.

Hocam ben elektrik-elektronik mühendisliği istiyorum. Sizce yığılma olur mu?

Hocam elektrik-elektronik mühendisliğine geçiş var diye biliyorum.

Yani 2026'da sınava girip geçiş yapabiliyorum değil mi?

Hocam ben elektrik-elektronik mühendisliği istiyorum. Sizce yığılma olur mu?

Hocam Elektrik-Elektronik Mühendisliğine geçiş var diye biliyorum.

Yani 2026'da sınava girip geçiş yapabiliyorum değil mi?
Merhaba. Elektrik Elektronik Mühendisliğini kazanma ihtimaliniz Bilgisayar Mühendisliğine göre biraz daha yüksek. Bir de Ön Lisans (2 yıllık) bölümünde de derslerinizi sıkı tutmanızı öneririm çünkü okulu 1 yıl uzayanlar olabiliyormuş.

Peki hocam ben mezun olana kadar sıralamalar daha fazla yükselir mi birde benim hedefim ilk 10'a girmek istiyorum. Sizce mümkün mü?

@Booh of Wooh

@Booh of Wooh hocam yorumunuz nedir mümkün müdür?

Son düzenleme:
Peki hocam, ben mezun olana kadar sıralamalar daha fazla yükselir mi? Bir de benim hedefim ilk 10'a girmek. Sizce mümkün mü? @Booh of Wooh
Kontenjanlar azalırsa sıralamalar biraz daha yükselir... Umarım DGS kontenjanları yavaş yavaş arttırılıp 2021 yılındaki kontenjan seviyesine ulaşılır. İlk 10'a girmek kolay değil ve yüksek net yapmanız gerekiyor. Dediğim gibi kolay değil ama iyi ve düzenli çalışarak belki yapabilirsiniz.

Peki hocam ek ders vs alarak ilk 100 yapmak mantıklı mı en azından İTÜ'de elektronik okursam daha iyi olur gibi.

Peki hocam, ek ders vs. alarak ilk 100 yapmak mantıklı mı, en azından İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okursam daha iyi olur gibi.
DGS Sayısalda ilk 100'e girmek de kolay olmasa da ilk 10'a girmeye göre biraz daha kolay. Bununla birlikte eğer yazılıma daha ilgiliyseniz Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi bölümler sizi pek tatmin etmeyebilir. 2 yıl Ön Lisans bölümü okuyup DGS'ye çok iyi çalışıp İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünü kazansanız bile yazılım çalışmaya pek vakit bulamayacağınızı düşünüyorum. Eğer Elektrik ve Elektroniğe ilginiz varsa oldukça iyi bir üniversite ve bölüm ama sadece yazılıma ilginiz varsa bu tarz bir bölümü tercih etmenizi önermem.

Peki hocam ilk 100'e üniversitede günde 5-6 saat çalışma ile girebilir miyim? Kontenjanlar zaten 1 onu biliyorum.

Peki hocam, ilk 100'e üniversitede günde 5-6 saat çalışma ile girebilir miyim? Kontenjanlar zaten 1 onu biliyorum.
Daha önce DGS'ye girmesem de dediğiniz gibi düzenli ve iyi bir çalışma yaparsanız ilk 100'e girme ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…