DGS nasıl bir sınavdır?

Daha önce DGS'ye girmesem de dediğiniz gibi düzenli ve iyi bir çalışma yaparsanız ilk 100'e girme ihtimalinizin olduğunu düşünüyorum.

Peki hocam varımı yoğumu DGS'ye veririsem İTÜ veya ODTÜ elektrik-elektronik mühendisliği kazanabilir miyim ve geçiş yaptığım zaman 0'dan mı başlarım?

@Booh of Wooh

Orda mısınız hocam?

Son düzenleme:
Peki hocam varımı yoğumu DGS'ye veririsem İTÜ Elektronik ve Haberleşme veya ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği kazanabilir miyim ve geçiş yaptığım zaman 0'dan mı başlarım?

@Booh of Wooh
Evet, o kadar çalışırsanız kazanabileceğinizi düşünüyorum ve eğer kazanırsanız ilk önce hazırlık sınavına gireceksiniz ve hazırlık sınavını geçemezseniz 1 sene hazırlık okuyacaksınız. Derslerin çok azı sayılıyor diye biliyorum yani 1 sene hazırlık eğitimi (sene başındaki hazırlık sınavını geçerseniz 1.sınıftan başlayacaksınız) + 4 sene lisans eğitimi olacak.

Evet, o kadar çalışırsanız kazanabileceğinizi düşünüyorum ve eğer kazanırsanız ilk önce hazırlık sınavına gireceksiniz ve hazırlık sınavını geçemezseniz 1 sene hazırlık okuyacaksınız. Derslerin çok azı sayılıyor diye biliyorum yani 1 sene hazırlık eğitimi (sene başındaki hazırlık sınavını geçerseniz 1.sınıftan başlayacaksınız) + 4 sene lisans eğitimi olacak.
Anladım hocam teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Bir sorum olursa sonra yeniden etiketlerim.

DGS kolay sınav ancak rağbet ve giren kişi sayısı fazla. Genellikle dört senelik üniversite bölümü kazanamayan öğrencilerin tercih ettiği bir sınav oluyor ve rağbet, giren kişi sayısı fazla olduğu için oldukça da zorlayıcı oluyor. Benim düşünceme göre YKS'den daha zor çünkü bir üniversite bölümünün kontenjanı 2-3 oluyor genellikle ve oraya girebilmek için de çok çok iyi yapmalısınız ki girebilesiniz. DGS ile uğraşılmaz, tavsiye etmiyorum.

DGS kolay sınav ancak rağbet ve giren kişi sayısı fazla. Genellikle dört senelik üniversite bölümü kazanamayan öğrencilerin tercih ettiği bir sınav oluyor ve rağbet, giren kişi sayısı fazla olduğu için oldukça da zorlayıcı oluyor. Benim düşünceme göre YKS'den daha zor çünkü bir üniversite bölümünün kontenjanı 2-3 oluyor genellikle ve oraya girebilmek için de çok çok iyi yapmalısınız ki girebilesiniz. DGS ile uğraşılmaz, tavsiye etmiyorum.

Hocam ben aslında ilk 10'a girmek istiyorum.

Hocam ama alanım EA sayısalcı değilim DGS'den başka şansım yok.

Son düzenleme:
@499604, o hâlde yapacak başka bir şey yok gibi. Sınava ya sayısaldan hazırlanacaksınız ya da DGS'yi deneyeceksiniz.

Her sınavda olduğu gibi tabii açıkta kalma şansınız olabilir, net konuşmak zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı