DGS ne kadar zor?

siberci013

Picopat
Arkadaşlar sorum yukarıda DGS ne kadar zor? 10 kişiden 9'una sorsam 2 yıllık bölüm tercih etme DGS şöyle zor böyle zor vs dedi. 2 yıllık elektrik bölümü tercih edip DGS ile mühendisliğe geçmek istiyorum.

Hocam sanırsam 100 sorudan oluşuyor ve 80 soru çözersen geçebilirsin 4 yıllığa ki çalışırsan çabalarsan geçebilirsin AYT sınavı gibi biraz da orta zor arası.

DGS zor bir sınav değil ama güvenilecek bir sınavda değil çünkü kontenjanlar sürekli düşüyor. Meslek lisesi çıkışlı değilseniz ayt çalışmanızı öneririm meslek lisesi çıkışlıysanız DGS sizin için güzel bir seçenek.

YKS kadar zor. Çalış ilkde mühendisliği kazan.

Peki hocam 2 yılda DGS'ye hazırlansam daha mantıklı değil mi?

Sınava 3 ay kaldı ve sadece tyt çalışıp elektrik bölümü yazmak istiyorum.

@sezarxt

@IchbinAslan

@Mr. Angelo

Son düzenleme:
Peki hocam 2 yılda DGS'ye hazırlansam daha mantıklı değil mi?

Sınava 3 ay kaldı ve sadece TYT çalışıp elektrik bölümü yazmak istiyorum.

@sezarxt

@IchbinAslan

@Mr. Angelo

Hocam DGS alınabilecek bir risk değil aslında ama DGS ile 2 yıllık bilgisayar programcılığından 4 yıllık baü %50 burslu kazananlar tanıdım ama tamamen size kalmış.

Hocam DGS alınabilecek bir risk değil aslında ama DGS ile 2 yıllık bilgisayar programcılığından 4 yıllık baü %50 burslu kazananlar tanıdım ama tamamen size kalmış.

Hocam aslında 2 yıllık elektrik okuyup DGS ile geçeceğim zaman çoğu üniversitenin sıralaması 10k falan 10k yaparım diye düşünüyorum DGS'de.

@IchbinAslan

Son düzenleme:
@siberci013 DGS de 10k ile alan üniversiteye gitmeyi hedefliyorsan birak okuma hocam.

DGS riskli bir sistem kimse sana 2 yıl sonra DGS'de kontenjanların dibe vurmayacagi garantisi veremez yanlış hatırlamıyorsam bundan 5 yıl once 500 civarında olan hukuk kontenjanı 200lere düştü. Yine geçen sene bunu muhendisliklere yaptılar 1800den alan okul geçen sene 700de kapattı. Bu risk YKS de yok. Sen meslek lisesi çıkışlı mısın?

Normalde YKS'ye 2.5 milyon kişi giriyor ama bölüm 200 kişi alıyorsa DGS'ye 290 bin kişi girip bu bölüme 1-5 kişi arası bir kontenjan açılıyor. Sınavı full yapacak düzeyde çalışırsanız DGS konu azlığı sebebi ile daha rahat yapılabilir fakat yapacağınız her yanlış da sizi bayağı geri atar. YKS'de ise 10-20 yanlış ile güzel bölümlere rahatça girebiliyorsunuz.

Şu an açıp sıralamaları baktım, üstteki arkadaşların dediği gibi kontenjanlar inanılmaz düşük.

Normalde ODTÜ ilk 2000'den 200 kişi, Boğaziçi de ilk 1000'den 90 kişi alıyor. Yapması zor bir sıralama ama DGS'de 1 tane dikkat hatası riskine bile bölüm kaçırmaktan iyidir diye düşünüyorum.

Bu arada YKS'de de ilk 10000 harici elektrik-elektronik mühendisliği de tavsiye etmem.

Hayır hocam özel bir liseye gidiyorum bu yıl mezuna kalmak istemediğim için 2 yıllık bölüm tercih edip DGS ile gitmeyi düşünüyordum ama galiba vazgeçeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…