DGS ile geçsen dahi yatay geçiş sırasında önlisansa kayıt olduğun sene aldığın AYT puanın baz alınıyor haberiniz olsun hocam bu arada. Biliyorsunuzdur muhtemelen ama bilmeyen çok gördüm.Arkadaşlar, ben DGS ile dört yıllığa geçiş yaptım, KYK başvurusunda bulundum ve çıktı. Şimdi yatay geçiş ile başka bir ilde üniversite okuyacağım, tekrar KYK başvurusu yapabilir miyim?
DGS ile geçsen dahi yatay geçiş sırasında önlisansa kayıt olduğun sene aldığın AYT puanın baz alınıyor haberiniz olsun hocam bu arada. Biliyorsunuzdur muhtemelen ama bilmeyen çok gördüm.
Doğrudan nakil yaptıramazsınız, ama tekrardan KYK başvurusu yapabilirsiniz evet.
"yurt hizmetleri yönetmeliğinin 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası “yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus farklı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler, yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.” hükmünü içermektedir. Bu sebeple nakil işlemi yapılmamaktadır."
Yeni KYK yurdu müracatı bir defaya mahsus. Kaç defa yatay/dikey geçiş yaptığınızın bir önemi yok.Bir defaya mahsus demesi kafamı karıştırdı
Yeni KYK yurdu müracatı bir defaya mahsus. Kaç defa yatay/dikey geçiş yaptığınızın bir önemi yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.