DGS yanlış tercih

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
İki senelik açık öğretim mezunuyum. DGS'ye geçen sene girdim. Matematikten 1 net yapamadığım için puanım hesaplanmadı, doğrusu sallamıştım hep. Bu sene girdim, tercih yaptım ve yerleştim. Bu sefer de yanlış tercih yaptım. Uzaktan eğitim seçeceğim yere örgün eğitim seçmişim. Şimdi benim başka ile gitme şansım yok. Yerleştiğim okula gitmezsem seneye puanım %50 düşüyormuş. Bu saçmalık resmen. ÖSYM'deki adam okulu dondurmam gerektiğini söyledi. Şimdi ben seneye tekrar DGS'ye girsem, şu an yerleştiğim okulu dondursam bile puan %50 düşer mi? Düşerse hiçbir anlamı olmaz. Düşmezse yeni tercih ettiğim okula yerleşip (bu sefer uzaktan öğretim) okuyabilir miyim? Bana net bir bilgi lazım. Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Size yanlış bilgi vermişler. Puanınız %50 düşüyor diye bir durum yok. Diploma notunuz sayesinde gelen ek puanınızın %25'i kesilir. Diploma notunuz kaç bana yazarsanız ne kadar kesileceğini yazayım size.

Yaklaşık 6,5 puanlık bir kesinti olur yani 250 yerine 243,5 puan almış olurdunuz

Dosya Ekleri

• dgs.jpg
    dgs.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 67
Yaklaşık 6,5 puanlık bir kesinti olur yani 250 yerine 243,5 puan almış olurdunuz
Teşekkürler hocam. Bir de 9 Ekim'de KPSS Ön lisans sınavım var. Bir buçuk aylık ders çalışmayla geçebilirim umarım sınavdan. Memur olmak için 70 puanı geçmek lazımmış. Puan tuttu diyelim. Bir yere yerleşip çalışmazsam, sınava tekrar mı gireceğim? Puanın bir geçerlilik süresi varmış galiba.

Teşekkürler hocam. Bir de 9 Ekim'de KPSS Ön lisans sınavım var. Bir buçuk aylık ders çalışmayla geçebilirim umarım sınavdan. Memur olmak için 70 puanı geçmek lazımmış. Puan tuttu diyelim. Bir yere yerleşip çalışmazsam, sınava tekrar mı gireceğim? Puanın bir geçerlilik süresi varmış galiba.
KPSS noktasında bilgim yok malesef

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı