DGS'de derece yapmayı hedeflemek mantıklı mı?

0'dan 30 nete kadar çıkabilir miyim ki?
Çıkarsın aralıktan günde 4 saat çalışsan rahat olursun ama o giriş seviye kitapları düzgün adam gibi çözmek lazım anlaya anlaya. Özellikle problemlerin mantığı anladıktan sonra her gün problem çöz. Öyle bir yere geliyorsun ki soruyu daha görür görmez ne yapacağını anlıyorsun tak tak hemen yazıp çözüyorsun 1 dakika sürmüyor.

Çıkarsın aralıktan günde 4 saat çalışsan rahat olursun ama o giriş seviye kitapları düzgün adam gibi çözmek lazım anlaya anlaya. Özellikle problemlerin mantığı anladıktan sonra her gün problem çöz. Öyle bir yere geliyorsun ki soruyu daha görür görmez ne yapacağını anlıyorsun tak tak hemen yazıp çözüyorsun 1 dakika sürmüyor.

Peki hocam 2 yıllığa başladıktan itibaren günlük 2-3 saat DGS'ye 1-2 saat de okul derslerine ayırsam yeterli olur mu? Ortalamanında yüksek olması gerekiyor sonuç olarak. Tek çalışacağım ders matematik gibi bir şey sayısal alandan gidiceksem Türkçeyi zaten süre arttırabilirsem 15-20 net yaparım mesele matta süreyi kısaltmak.

Peki hocam 2 yıllığa başladıktan itibaren günlük 2-3 saat DGS'ye 1-2 saat de okul derslerine ayırsam yeterli olur mu? Ortalamanında yüksek olması gerekiyor sonuç olarak. Tek çalışacağım ders matematik gibi bir şey sayısal alandan gidiceksem Türkçeyi zaten süre arttırabilirsem 15-20 net yaparım mesele matta süreyi kısaltmak.
Yeter o çalışmayı yaparsan bayağı iyi net yaparsın.

Yeter o çalışmayı yaparsan bayağı iyi net yaparsın.

Gerçi önce bir 2 yıllık bölümü kazanalımda gerçi çok zor olmaz çalışıyorum ama bazı günler çalışmadığım oluyor haftada 1-2 gün TYT de 700klarda gelmişti sıralamam 300-400k arası yapabilirsem çok iyi olur. Düzgün tam burslu bir 2 yıllık gelseydi yazardım...

DGS'de ilk 100 hatta 50 civarı derece hocam zaten sınav çok kolay olduğu için 1k-5K'yı herkes yapıyor.

Sizin seviyeniz nasıldı hocam? Kötü müydü seviyeniz? Benim temel matematiğim var sadece AYT matematikte 10 net yapmıştım DGS de ilk 50'ye girenler hep iyi seviyede öğrenciler mi? DGS'ye çalışkan, yüksek netli insanlarda giriyor mu? Bir akıllı ben değilimdir herhalde. İlk 50 için kapışacağım insanlar ne kadar güçlü olacak yoksa onlarda benim gibi mi sadece biraz daha mı iyiler?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı