DGS'de kaçıncı sınıftan başlanılır?

ilberkcmd

Decapat
Daha fazla  
Bu sene pek çalışmadım sınav sonucu da istediğim gibi gelmedi mezuna da kalmakta istemiyorum. 2 yıllık makine bölümünden DGS ile ile uçak gövde motor bölümüne geçiş yaparsam birinci sınıftan mı başlatırlar, yaşayan veya tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene pek çalışmadım sınav sonucu da istediğim gibi gelmedi mezuna da kalmakta istemiyorum. 2 yıllık makine bölümünden DGS ile ile uçak gövde motor bölümüne geçiş yaparsam birinci sınıftan mı başlatırlar, yaşayan veya tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?
Aklımda tercih vermek yoktu. Fakat sizin bu fikriniz ile bi düşünmeye başladım. Ama DGS sınavı zor oluyor diyorlar.

Şöyle bir durum var kaç tane dersini muaf saydırabiliyorsun o önemli. Gideceğin bölümdeki derslerin kredilerini ve DGS ile geçmek istediğin üniversitede bölüm derslerini kıyaslaman gerekiyor. Genelde çoğu kişi DGS ile okulu daha kısa sürede bitirebiliyor fakat en fazla 2.5 veya 3 senede bitirirsin oda okuldan okula bölümden bölüme değişir o yüzden kesin bir şey söylemek zor.

Ders saydırma var. Kendi okulunun dersleri ile gireceğin bölümün derslerini karşılaştır. Aynı olan geçtiğin dersleri tekrar almana gerek yok. Buna göre sınıfın belirlenir.

Ben 2'den başladım ama okula başladıktan sonra İngilizce dersleri bir de Türk dilini falan tekrar aldım bunlardan muaf olmam gerekirdi ama muaf tutmamışlar ders içerikleride birbirini tuttuğu halde. Büyük ihtimal 2 ufak bir ihtimal 3'ten başlarsın.

Edit: Ben işletmeden YBS'ye geçmiştim senin durumunda 3 olmayabilir ama 2 muhtemel.

Ben 2'den başladım ama okula başladıktan sonra İngilizce dersleri bir de Türk dilini falan tekrar aldım bunlardan muaf olmam gerekirdi ama muaf tutmamışlar ders içerikleride birbirini tuttuğu halde. Büyük ihtimal 2 ufak bir ihtimal 3'ten başlarsın.

Hangi üniversite hangi bölümden hocam yardımcı olursan çok sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı