DHO AYT kaç net istiyor?

Roxy1F

Hectopat
Merhaba 2 sorum var.
1.si deniz harp okulunu istiyorum, 1 ay sonra MSÜ sınavı var, deniz harp okulu için AYT'den ne kadar sıralama yapmamız gerek?
2.si eşit ağırlık bölümünden yönetim bilişim mezunu olduktan sonra sözleşmeli hava veya deniz subayı olabilir miyim? Sonuç olarak YBS'de son 2 yıl yazılım dersi alınıyor.

Merhaba 2 sorum var.
1.si deniz harp okulunu istiyorum, 1 ay sonra MSÜ sınavı var, deniz harp okulu için AYT'den ne kadar sıralama yapmamız gerek?
2.si eşit ağırlık bölümünden yönetim bilişim mezunu olduktan sonra sözleşmeli hava veya deniz subayı olabilir miyim? Sonuç olarak YBS'de son 2 yıl yazılım dersi alınıyor.

AYT Sayısal da 60-70 binlere girersen çok rahat edersin.

Merhaba 2 sorum var.
Bir yerde görmüştüm doğruluğu meçhul ama buna yakın olduğunu söylerler genelde %55 YKS %30 Sözlü mülakat %15'de spor mülakatından geldiği söylenir. YKS puanı çok önemli net bir puan yok ama 300 binlik mühendislik barajını geçmek şart yoksa alınmazsın onun dışında 100K'ya garanti gözüyle bakılırken 200K'ye girebilirsin ihtimali ile bakılıyor. HHO kadar yüksek değil DHO puanı fakat alım az olduğu için yine zor olabilir girmek.

Bir yerde görmüştüm doğruluğu meçhul ama buna yakın olduğunu söylerler genelde %55 YKS %30 Sözlü mülakat %15'te spor mülakatından geldiği söylenir. YKS puanı çok önemli net bir puan yok ama 300 binlik mühendislik barajını geçmek şart yoksa alınmazsın onun dışında 100K'ya garanti gözüyle bakılırken 200K'ye girebilirsin ihtimali ile bakılıyor. HHO kadar yüksek değil DHO puanı fakat alım az olduğu için yine zor olabilir girmek.

Hocam alım az ve bu sıralar MSÜ çok talep alıyor. O yüzden hem HHO hem DHO için 70bin yapılırsa çok rahat edilir. Tabii fiziki mülakat da her ne kadar oranı düşük olsa da çok önemli. Sözlüden bahsetmiyorum bile.

Hocam alım az ve bu sıralar MSÜ çok talep alıyor. O yüzden hem HHO hem dho için 70bin yapılırsa çok rahat edilir. Tabii fiziki mülakat da her ne kadar oranı düşük olsa da çok önemli. Sözlüden bahsetmiyorum bile.

Sözlüden geçemezsek direk elenme sebebi zaten.

Bir yerde görmüştüm doğruluğu meçhul ama buna yakın olduğunu söylerler genelde %55 YKS %30 sözlü mülakat %15'te spor mülakatından geldiği söylenir. YKS puanı çok önemli net bir puan yok ama 300 binlik mühendislik barajını geçmek şart yoksa alınmazsın onun dışında 100K'ya garanti gözüyle bakılırken 200K'ye girebilirsin ihtimali ile bakılıyor. HHO kadar yüksek değil dho puanı fakat alım az olduğu için yine zor olabilir girmek.

Bilgileriniz için teşekkürler.

Hocam alım az ve bu sıralar MSÜ çok talep alıyor. O yüzden hem HHO hem DHO için 70bin yapılırsa çok rahat edilir. Tabii fiziki mülakat da her ne kadar oranı düşük olsa da çok önemli. Sözlüden bahsetmiyorum bile.
Spor o kadar önemli değil yani puan 20-30 puan bile yetiyor ben YKS'ye göre kıyaslama yaptım gym falan gidip ders çalışmaktan geri kalmaması açısından söylüyorum elbette sporunu yapabilir intibakta falan daha az zorlanır fakat ders çalışma süresinden alarak değil.

Spor o kadar önemli değil yani puan 20-30 puan bile yetiyor ben YKS'ye göre kıyaslama yaptım gym falan gidip ders çalışmaktan geri kalmaması açısından söylüyorum elbette sporunu yapabilir intibakta falan daha az zorlanır fakat ders çalışma süresinden alarak değil.

Açıkçası tercihi KHO veya Astsubaylıklar olsaydı derslerden biraz da olsa kısıp spora daha çok ağırlık verilmesini tavsiye ederdim. Sadece mülakat için değil sonrası için. Ama DHO için derslere ağırlık vermesi dediğiniz gibi daha mantıklı. Tabii spordan da kalmamaya dikkat etmeli. Hiç olmazsa spordaki üç etaptan ikisini rahat geçebiliyor olmalı. Aksi halde sözlüye bile kalamaz direk elenir zaten.

Ders halletmeye çalışıyorum mezun senemdeyim, 12 eşit ağırlık olarak okudum bu sene sayısal çalisıyorum inşallah yapabilirsem tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı