Diablo 4 alınır mı?

Sarar bence. Dediğim gibi her sezon yeni bir oyun dinamiği var ve uzun süre de gider. Hızlı bir oyun, böyle çok vakit ayıramam saatlerimi almasın can sıkıntısına derman olsun derseniz tam sizlik :D

Kanka benim saatlerimi alsın gömüleyim sıçmayı unutayım istiyorum.
 
Dün satın aldım. İlk defa bir Diablo oyunu oynuyorum, türle uzaktan yakından alakam yok. 17 Level'a kadar geldim, bazı zindanlara girdim çıktım. Mesai bitsin de eve gideyim 1-2 main&
side quest yapayım diye bekliyorum.
 
Twitter üzerinde Diablo sohbeti yapan insanlara ara sıra denk geliyorum. Son sezondan önceki güncellemede büyük oranda oyunu terk ettiklerini ve para ile aldıklar pass sistemini bile devam ettirmediklerini yazmışlar. Bence şu an bu parayı hak eden bir oyun değil. Hatta böyle giderse yılbaşı indirimlerinde daha yüksek bir indirime girebilir.

Oyun belirli seviyeden sonra insanları genel olarak sıkmış. Elbette ana odağı sadece bu tür olmayan ve çoğu BG3 oynadıktan sonra, Diablo'nun hikayesiz yeni sezonlarının çok da iyi hissettirmediğini söylüyor. Ayrıca galiba oyunu o hikayeden sonra seviye kasma yerinde zorlaştırmışlar. Yani exp vb. az geliyor gibi şikayetler de gördüm.

Son çıkan sezonun daha iyi olduğunu söyleyenler de var. Ama bu kişilerin ne kadar fanboy olduğunu bilmiyorum. BF2042 bile ilk aylarında aşırı öven fanboyları vardı. Yani burada kullanıcı yorumlarını süzmek size düşüyor.

Diablo tarzı oyunları eskiden oynamadıysanız ve eski oyunlar sizi rahatsız etmiyorsa serinin en sevilen oyunu Diablo 2 bakabilirsiniz. Yenilenmiş sürümü 400 ₺ ve kesinlikle öneririm.

Veya Diablo ayrılan geliştiricilerinin yaptığı Path of Exile bakabilirsiniz.

Oyun ücretsiz ve başka insanlar ile de oynayabilirsiniz. Galiba 2024 civarı da ikinci oyun geliyor. Sırf adından dolayı Blizzard'a tapan bir kitle hariç çoğu kişi Activision ve Blizzard satın alımından önce ve sonra iyice firmanın için boşaltıldığını ve önemli insanların ayrıldığını biliyor.

Aslında bu genel oyun dünyasında olan bir şey. Büyük firmalar para hırsız yüzünden istediği oyunu yapmak isteyen kaliteli geliştiricileri kaybediyor.

Path of Exile kitlesi de güzeldir. Mesela MMORPG tarafında aylık ücretinden dolayı WoW, Runescape(gerçi bunda o tarz bir şey yoktu), FF14 gibi oyunların kitlesi güzeldir. Aynı şey PoE için de geçerli diyebilirim. Ama bu oyun eski olduğundan, genellikle oynayanlar yeni sezon çıkınca 1-2 ay gömülüyorlar. O yüzden büyük ihtimalle ikinci oyunu geliştirildi ve yakında gelecek.

Oynamayacaksanız bile ikinci oyunu takip etmenizi öneririm. Diablo geliştiricilerine ait olduğundan, Diablo dışında en yakın tadı bu oyundan alabilirsiniz.
 
Ya reis kararsız olma sebebim bu tarz yorumlar bir kesim çok beğendi bir kesim senin gibi o parayı saçma görüyor bende hani indirim varken alsammı diye düşündüm ileride böyle indirim olmazsa diye de korkum var indirimi 1 Kasıma kadar uzatmışlar. Dediğin gibi oyun tutulmadığı için indirimi uzatmışlar.
 
Yeni oyun hemen oynamalıyım takıntın yoksa bence Diablo bekletilebilir. Yılbaşı indirimini beklemenizi öneririm. Ben fiyatının artacağını pek sanmıyorum. Yakın zamanda genel bir zam yaptılar. Activision paraya düşkün bir firma da olsa, fiyatları sürekli oynatarak kullanıcıda rahatsızlık oluşturacağını sanmıyorum.

Tür ile hiç aran yoksa o sırada PoE veya eski Diabloları oynarsın. Sonra geçiş yaparsın. Ben şu sıralar gördüğüm kadarıyla insanlar oyunu sorunlar ve ilk sezon güncellemesinden dolayı salmışlar. Bence hemen geri dönmeyeceklerdir. Zaten oyun gündemide BG3, Starfield, Mirage, Spider Man 2 ile iyice dolu durumda. Bu oyunlar bittikten sonra boş bir zamanda geri döneceklerdir. Blizzard'da bu tarz bir dönemde iyi bir indirim yapabilir.
 
Yeni oyun hemen oynamalıyım takıntın yoksa bence Diablo bekletilebilir. Yılbaşı indirimini beklemenizi öneririm. Ben fiyatının artacağını pek sanmıyorum. Yakın zamanda genel bir zam yaptılar. Activision paraya düşkün bir firma da olsa, fiyatları sürekli oynatarak kullanıcıda rahatsızlık oluşturacağını sanmıyorum.

Tür ile hiç aran yoksa o sırada poe veya eski Diablo'ları oynarsın. Sonra geçiş yaparsın. Ben şu sıralar gördüğüm kadarıyla insanlar oyunu sorunlar ve ilk sezon güncellemesinden dolayı salmışlar. Bence hemen geri dönmeyeceklerdir. Zaten oyun gündemide BG3, Starfield, Mirage, Spider-Man 2 ile iyice dolu durumda. Bu oyunlar bittikten sonra boş bir zamanda geri döneceklerdir. Blizzard'da bu tarz bir dönemde iyi bir indirim yapabilir.

Haklısın reis ya zaten indirim 24'ünde bitiyordu 1 Kasıma uzattılar istenilen satış olmadi o zaman Baldur's Gate 3 alayım 😅😅 veya Mirage'de olabilir.
 
BG3'ü kesinlikle öneririm. Türe yabancı olmama rağmen çok keyif aldım. Yılın en iyi oyunu olabilir. Oyunda çok fazla hikaye ve alternatif yol olduğundan, 2-3 kere tekrar rahat oynarsın. Mirage izlediğim kadarıyla ara oyun olmuş. Bence Mirage 3-4 ay sonra bayağı büyük indirimler alır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı