Diablo 4 mü Path of Exile 2 mi?

CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Şu an Xbox'un game Pass sistemi üzerinden Diablo 4 başladım. Gerek Türkçe olması, hikayesi ve kasılma özellikle yetenek ağacı ile sardı. Peki sizce buna karşın Path of Exile 2 nasıl oyun? İlk oyun yine normal olarak beğenilmiş ama 2. oyunun son incelemeleri çok olumsuz eleştiri almış. Bu yüzden karşılaştırma yapmak istedim. Sizce hangisi daha iyi?

Şu an Xbox'un game Pass sistemi üzerinden Diablo 4 başladım. Gerek Türkçe olması, hikayesi ve kasılma özellikle yetenek ağacı ile sardı. Peki sizce buna karşın Path of Exile 2 nasıl oyun? İlk oyun yine normal olarak beğenilmiş ama 2. oyunun son incelemeleri çok olumsuz eleştiri almış. Bu yüzden karşılaştırma yapmak istedim. Sizce hangisi daha iyi?

Diablo 4 bence daha zevkli POE2'nin sevilmeme nedeni ilk oyun kadar oyuncu odaklı değil de biraz daha para odaklı olmaları ayrıca Türkçe desteğide yok bence Diablo'ya göz atın

Diablo 4 bence daha zevkli POE2'nin sevilmeme nedeni ilk oyun kadar oyuncu odaklı değil de biraz daha para odaklı olmaları ayrıca Türkçe desteğide yok bence Diablo'ya göz atın
Diablo 4'e başladım direkt. Kuzenimin önerisi ile birlikte zamanında erkek İngilizce öğretmenimin oyunun ilk çıkışında Ultimate versiyonunu alması vs... Ayrıyeten şu Elon Musk abimiz de oynayınca merak etmedim değil. Teşekkür ederim bilgilendirmen için.

Diablo 4'e başladım direkt. Kuzenimin önerisi ile birlikte zamanında erkek İngilizce öğretmenimin oyunun ilk çıkışında Ultimate versiyonunu alması vs... Ayrıyeten şu Elon Musk abimiz de oynayınca merak etmedim değil. Teşekkür ederim bilgilendirmen için.

Rica ederim. POE2 de oynanabilir bir oyun genel olarak incelemelerde çok güzel ama hem karmaşık olması hem Türkçe desteği olmaması hem de biraz daha para odaklı olmaları Türk oyuncular için çok ciddi dezavantajlar ayrıca bu kadar büyük kitlesi olan bir oyun Türkçe dil desteği vermiyorsa bence para kazandırmak yanlış olur ama bu işin "bence"si olduğu için sevdiyseniz neden almayasınız? Ama ikisi de pahalı olduğu için önce bir internetten oynanışlara bakabilirsiniz.

Yeni başlayan biriysen Diablo 4 alabilirsin, yeni oyuncular için oldukça uygun. Ancak uzun zamandır Diablo oynayan birini tatmin etmez. Ben şahsen aldığıma pişman oldum, POE2'yi tercih ederdim.

Rica ederim. POE2 de oynanabilir bir oyun genel olarak incelemelerde çok güzel ama hem karmaşık olması hem Türkçe desteği olmaması hem de biraz daha para odaklı olmaları Türk oyuncular için çok ciddi dezavantajlar ayrıca bu kadar büyük kitlesi olan bir oyun Türkçe dil desteği vermiyorsa bence para kazandırmak yanlış olur ama bu işin "bence"si olduğu için sevdiyseniz neden almayasınız? Ama ikisi de pahalı olduğu için önce bir internetten oynanışlara bakabilirsiniz.
Hoşuma giden oyun ama öyle güzel gözüktüğü için sadece. Yoksa Diablo 4'e göre iyi mi kötü mü bilemiyorum.

Bu arada Haklısın Türkçe konusunda da. Bir kaç ay önce Fragpunk diye oyun çıkmıştı. Beta sürecindeyken Türkçe gelmişti, tam sürüm ile Türkçe kaldırılmıştı. Lakin mobil piyasa da rekabetçi oyunlarda zirveye oynayan NetEase yapmıştı oyunu. Olumsuz olarak en çok ilgi gören incelememi de o zaman yapmış oldum. Tabii sırf bu yüzden Steam hesabımı taciz eden de oldu. Nedeni de siyaset :d Fakat Türkçe'nin siyasetten öte bir yanı var bana kalırsa. Sadece oyunlar içinde değil. Son zamanlarda bazı oyunların Türkçeye karşı tutumu çok daha garipleşti.

Yeni başlayan biriysen Diablo 4 alabilirsin, yeni oyuncular için oldukça uygun. Ancak uzun zamandır Diablo oynayan birini tatmin etmez. Ben şahsen aldığıma pişman oldum, POE2'yi tercih ederdim.
Bu tarz oyunlara yeni başladım ve Diablo 4 uygun gibi cidden. İkisinde yaptığımız şeyler aynı gibi ama daha derine inersek çok mu farklı oyunlar haline geliyorlar?

Hoşuma giden oyun ama öyle güzel gözüktüğü için sadece. Yoksa Diablo 4'e göre iyi mi kötü mü bilemiyorum.

Bu arada Haklısın Türkçe konusunda da. Birkaç ay önce Fragpunk diye oyun çıkmıştı. Beta sürecindeyken Türkçe gelmişti, tam sürüm ile Türkçe kaldırılmıştı. Lakin mobil piyasa da rekabetçi oyunlarda zirveye oynayan NetEase yapmıştı oyunu. Olumsuz olarak en çok ilgi gören incelememi de o zaman yapmış oldum. Tabii sırf bu yüzden Steam hesabımı taciz eden de oldu. Nedeni de siyaset :d Fakat Türkçenin siyasetten öte bir yanı var bana kalırsa. Sadece oyunlar içinde değil. Son zamanlarda bazı oyunların Türkçeye karşı tutumu çok daha garipleşti.

Bu tarz oyunlara yeni başladım ve Diablo 4 uygun gibi cidden. İkisinde yaptığımız şeyler aynı gibi ama daha derine inersek çok mu farklı oyunlar haline geliyorlar?

Ya aşırı farklı değiller sistemler benzer ama bazı noktalarda farklılaşıyorlar temaları farklı biraz da ama Diablo her türlü alınır ya

Ya aşırı farklı değiller sistemler benzer ama bazı noktalarda farklılaşıyorlar temaları farklı biraz da ama Diablo her türlü alınır ya

Her türlü alınır demek doğru olmaz. Dediğim gibi, Diablo serisine aşina biri Diablo 4’teki hataları kolayca fark edebilir. Ben Diablo 2'den beri oynuyorum; pre-season dönemi keyifliydi ama ardından hayatımda gördüğüm en kötü yamayı getirdiler, oyundan soğudum. Üstüne bir de leaderboard'u Sezon 3'te eklediler. Bu tür detaylar yeni başlayanlara pek anlamlı gelmeyebilir, bu yüzden Diablo’ya yeni başlayanlar için hala iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Zaten Diablo serisi zamanla toparlayan bir seridir.

Son düzenleme:
Her türlü alınır demek doğru olmaz. Dediğim gibi, Diablo serisine aşina biri Diablo 4’teki hataları kolayca fark edebilir. Ben Diablo 2'den beri oynuyorum; pre-season dönemi keyifliydi ama ardından hayatımda gördüğüm en kötü yamayı getirdiler, oyundan soğudum. Üstüne bir de leaderboard'u Sezon 3'te eklediler. Bu tür detaylar yeni başlayanlara pek anlamlı gelmeyebilir, bu yüzden Diablo’ya yeni başlayanlar için hala iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Hatalar derken, liderlik tablosu gibi çok geç geçirilen güncellemeler var anladığım kadarıyla. Ama acaba başka ne tür hatalar var? Türe yeni başladığım için acaba itemlerin istatistiğinin bile hatalı olabileceği aklıma gelmedi değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı