Diablo IV high-resolution assets nedir?

Makaleler
8
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: AsRock Phantom Gaming 6800 XT 16 GB
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (16x2) DDR5 6000MHz
CPU: AMD Ryzen 5 7500F | Phantom Spirit
Anakart: ASUS PRIME B650M-R
SSD: Kingston 1TB SKC3000S Gen4x4 NVMe M.2
SSD 2: Samsung 970 Evo Gen3x4 NVMe M.2
Arkadaşlar sorum aslında başlıkta ki gibi.
Bugün Diablo IV indirdim, 88 GB boyuta sahip.
İndirdikten sonra DLC sekmesini açtım ve karşıma 40 GB boyutunda high-resolution assets diye bir şey çıktı.

1707432082207.png

Bunun açık olması ve kapalı olması arasında ne kadar bir farkı var? Bazı oyunlar da çok fazla bir etkisi olmazken, bu oyunda çok etkiliyor diye söylüyorlar ama bilmiyorum.
Bilen var ise farklarını söyleyebilir mi?
Açık tutmam gerekiyorsa hiç kapatmayayım.

Oyunu sistemim rahat kaldırıyor fakat FPS düşüşü yaşıyorum çok az da olsa.
ASUS RX 6750XT - i5-12400F - 16 GB DDR4 3200 MHz RAM

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence gözle görülür bir kalite farkı oluşturuyor. Ben olsam yüklü tutarım.

Bu videoya bakarak fikir üretmeye çalıştım ama bir tek ben de mi fark yokmuş gibi geliyor :D Ayırt edemiyorum.

Bu videoya bakarak fikir üretmeye çalıştım ama bir tek ben de mi fark yokmuş gibi geliyor :D Ayırt edemiyorum.
1080p'de çok bir önemi yok. High res ve ultra ayar için önemli.

1707435367590.png

Çevirisi;
"4K Monitörlerde ve Ultra ayarlarda oynayan oyuncular bu paketten en çok yararlanacak kişilerdir."

Full HD için indirmeye değmez.

Yani 42 GB için değecek hiçbir şey yok belki evet 4K ve Uber sistem olsa neyse ama.

Cidden 1080p de hiç değmez.

Son düzenleme:
High-resolution assets, yüksek çözünürlüklü grafikler ve dokular anlamına gelir. Bu, oyunun grafik kalitesinin önemli ölçüde arttığı ve daha detaylı görseller sunduğu anlamına gelir. Ancak, bu detaylar ekstra depolama alanı gerektirir ve sisteminiz üzerinde daha fazla yük oluşturabilir, bu da bazı durumlarda FPS (saniyede kare sayısı) düşüşlerine yol açabilir.

Sisteminiz (ASUS RX 6750XT - i5-12400F - 16 GB DDR4 3200 MHz RAM) Diablo IV'ü rahatlıkla çalıştıracak kapasitede görünüyor. Ancak, yüksek çözünürlüklü varlıkları etkinleştirmek, özellikle yoğun grafikli sahnelerde, hafif FPS düşüşlerine neden olabilir. Yine de, oyun deneyiminizi daha zengin ve görsel olarak tatmin edici hale getirmek istiyorsanız, yüksek çözünürlüklü varlıkları açık tutmak iyi bir fikir olabilir. FPS düşüşü toleransınızın dışına çıkmıyorsa ve oyunu yüksek detaylarla oynamaktan keyif alıyorsanız, açık bırakmanız önerilir.

Eğer FPS'deki düşüşler oyun deneyiminizi olumsuz etkiliyorsa veya daha yüksek FPS'e öncelik veriyorsanız, bu özelliği kapatabilirsiniz. Sonuç olarak, bu tercih oyun deneyiminiz ve performans beklentileriniz arasında bir denge kurmanıza bağlıdır. Yüksek çözünürlüklü asset'lerin açık veya kapalı olmasının farkını kendiniz görmek için deneme yapabilir ve sisteminizin tepkisine göre karar verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı