Diğer insanların hayatını kıskanıyorum

Nereye baksam lüks yaşam içinde olan insanlar. 20 bin laptop önerisi isteyenler. Arkadaş ortamım da zengin, param yetmez diye onlarla gezemiyorum. Babam yok amacım kendimi acındırmak değil. 15 yaşındayım ne yapmalıyım?

Kıskanma. Onlar şimdi oyun oynuyor fakat ileride hiçbir şey olmayabilir. Sen kendin çaba göster bazı şeylere sen onlardan iyi ol.

Nereye baksam lüks yaşam içinde olan insanlar. 20 bin laptop önerisi isteyenler. Arkadaş ortamım da zengin, param yetmez diye onlarla gezemiyorum. Babam yok amacım kendimi acındırmak değil. 15 yaşındayım ne yapmalıyım?

Kıskandığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak, hedefler koymak ve projeler üretmeye çalışmaktır bence. İyi bir üniversite hedefin olmalı. Maalesef güzel bir işe girene kadar kıskanmaya devam edeceksin. Ben de kıskancımdır. Bunu demeyi hiç sevmem ama şu an ulaşamadığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle gelindi böyle gidecek diye bir şey yok hocam. Şu an o arkadaşlarının durumu çok iyi olabilir, fakat ömürleri boyunca ailelerinden para almayacaklar. Bir yerden sonra kendi hayatlarını kurmaları gerekecek. Uzun süre refah içinde yaşayan çocuklar özellikle bu aileden ayrılma durumlarında çok sorun yaşıyor. Size tavsiyem hayatınızı düzeltmek için canınızı dişinize takıp çalışmanız. Bu okulda başarılı bir öğrenci olarak kaliteli üniversitelerde okumak da olabilir, iş hayatına atılmak da olabilir. Bu sizin kararınız ve sizin başarı seviyenize bağlı. Kendinizi üzmeyin, şu an yaşadıklarınızı kendinize motivasyon edinin ve kurtulmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.

Kıskandığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak, hedefler koymak ve projeler üretmeye çalışmaktır bence. İyi bir üniversite hedefin olmalı. Maalesef güzel bir işe girene kadar kıskanmaya devam edeceksin. Ben de kıskancımdır. Bunu demeyi hiç sevmem ama şu an ulaşamadığın hayatlara ulaşabilmek için yapabileceğin tek şey ders çalışmak.
Bu çok idealist bir yaklaşım olmuş. İyi bir üniversiteyi bitirip işsiz kalma ihtimali de var. Bi yerden dayın yoksa durum böyle ha dayım var diyorsa okumasına gerek yok anaokul terke bile inanılmaz fırsatlar sunarlar. Genel kurul başkanı olur bi derneğe köşeyi döner. Bence okul değil bi yerden dayı kasılmalı. Tecrübem dolayısıyla konuşuyorum ha doğru bulursunuz ya da bulmazsınız, ama sonuç ortada.

Arkadaş ortamım da zengin, param yetmez diye onlarla gezemiyorum.

Sizde kendi yapınıza yakın olan biriyle arkadaşlık kurun.(zengin adamın bir yeri her zaman kalkık olur. Benim mesela arkadaş çevrem lise sondan beri yok.)=》param var sevgilim var veya ben senden daha iyiyim diye aşağılayanlardan ötürü çoğuyla ilişkiyi direkt kestim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı