Digitürk 4K için LNB tavsiyesi

Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
9
Herkese merhaba. Halihazırda bulunan Digitürk aboneliğim için 4K başvurusunda bulundum. Uydu alıcısının yanı sıra 4K izlemek için LNB değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Antenimizde bulunan LNB'nin uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Yoksa illaki değiştirmek gerekiyor mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4K LNB diye birşey yok. Ucuz ve kaliteli lnb diye birşey olabilir. Sinyal kaliteniz iyi ise 4K frekansı 4k uydu alıcısı alır ve gösterir.

Her servisin bir okşama taktiği oluyor genelde hiç şaşmaz.
 
4K LNB yok diye biliyorum ben. Sadece kaliteli olanlar var. Kaliteli marka olarak ise Sharp, Philips gibi markalar kaliteli oluyor diye biliyorum. Ayrıca sadece LNB nin kalitesinin önemli olduğunu düşünmüyorum. LNB ile receiver arasına takılan F konnektörlü kablonun kalitesi de önemli. Genelde RG6-U4 kodlu kablo kullanıyorlar. RG6-U6 malzeme olarak komple bakır kullanıyor. Buna da dikkat edin bence.
 
Biraz geç söylemiş olacağım ama yorum yapan iki arkadaş da hatalı yorum yapmış. Plus ve 4k olan Digitürk kutularının hepsi dmdu denilen bir LNB ile çalışır. Bu LNB sitenizde Digitürk 4k bulunan farklı biri varsa sitenizde aktif olarak bulunabilir. Bulunmasa dahi site yönetimi bunun kurulumunu karşılamalıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı