Dijital hayattan yok olmak

Cakmak_media

Centipat
Daha fazla  
Üniversitede sağlık bölümü okuyorum. Hayatım boyunca genel olarak sosyal hayatımda başarısız, uyumsuz bir insandım. Aynı zamanda teknolojiye aşırı meraklı ve sosyal medyaya aşırı bağımlıyım. Gerçekten tükenmiş hissediyorum son günlerde. Telefon numaramı değiştirmek, bütün sosyal medya hesaplarımı kapatmak, mevcut olan bütün kartlarımı ve e-postalarımı iptal etmek, tertemiz bir şekilde dijital ayak izimi yok ederek tuşlu bir telefon alıp yeniden bir hayata başlamak istiyorum. Tuşlu telefonum ile fotoğraf, videolar çekip kablolu kulaklık ile müzik dinlemek ve okuluma odaklanmak istiyorum. Tabii, bunu gerçekleştirecek bir cesaretim şimdilik yok. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Tavsiyeleriniz var mı?

Üniversitede sağlık bölümü okuyorum. Hayatım boyunca genel olarak sosyal hayatımda başarısız, uyumsuz bir insandım. Aynı zamanda teknolojiye aşırı meraklı ve sosyal medyaya aşırı bağımlıyım. Gerçekten tükenmiş hissediyorum son günlerde. Telefon numaramı değiştirmek, bütün sosyal medya hesaplarımı kapatmak, mevcut olan bütün kartlarımı ve e-postalarımı iptal etmek, tertemiz bir şekilde dijital ayak izimi yok ederek tuşlu bir telefon alıp yeniden bir hayata başlamak istiyorum. Tuşlu telefonum ile fotoğraf, videolar çekip kablolu kulaklık ile müzik dinlemek ve okuluma odaklanmak istiyorum. Tabii, bunu gerçekleştirecek bir cesaretim şimdilik yok. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Tavsiyeleriniz var mı?

Hocam verebileceğim bir tavsiye yok ama güzel bir şey düşünmüşsünüz aslında.

Ama bence dijital ayak izinizi yok etmek imkansız.

Bu zamana kadar Meta, Microsoft ve Google'a verdiğin verileri silemezsin. Daha doğrusu talep edersin ama silindiğinden emin olamazsın. Bu saatten sonra kullanmayarak daha fazla vermemeyi tercih edersin en fazla.

eDevleti sil, tüm banka hesaplarını kaldır, adres ve kimlik bilgilerini tüm sitelerden yok et, eOkul daki verilerini hackleyip tüm dersleri 1-2 yap zayıf öğrenci sansınlar dikkat çekme. Mail adresini ve bu forumdaki hesabını anonimleştir çünkü silsen de sunucularda sonsuza kadar saklanıyor.

Tüm bunları yapmaya kudretin var mı? Askerlik kayıtlarını karıştırmadım bile. Bunların hepsini yapsan dahi dijital hayattan asla yok olamazsın. 1 kere en ufak ucundan kıyısından köşesinden gözüktün mü geçmiş olsun 2 ihtimal var ya kaçak doğup devlette kaydın olmaması lazımdı ve doğumundan itibaren hiçbir dijital alet kullanmayıp dijital platformlara yaklaşmayacaktın ya da Polat Alemdar gibi yüzünü sesini değiştirip nüfustan kaydın düşülecek yeni sahte kimlikle bizzat kendini anonimleştirmiş olacan.

Saçma gelebilir yazdıklarım ama başlığa hitaben farkındalık olsun diye yazdım ne yaparsan yap içinde bulunduğun çağın sunduğu şartlar çerçevesinde yaşarsın bunlardan kaçamazsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı