Dijital oyun tasarımının geleceği var mı?

Kendi görüşümü söyleyeyim, yapay zeka muhtemelen birçok dalı bitirecek, eskiden Minecraft pluginleri için saatlerce kod yazardım şimdi yapay zekaya JavaScript'te şu kodu yaz şurada şunu yaz diyerek belki saniyeler belki dakikalar içinde yazdırabiliyorsun yani eskiden yaptığım işi şimdi istesem de yapamam :D, gene de senin tercihin, neye hevesin varsa onu yap

10.sınıfa 6 yıl sonra mezun olmuş olacağım. Sizce bu bölümde gelecek var mı yoksa bu yapay zeka denen illet bu bölümü bitirir mi?
Yapay zeka bu işleri bitirmez de o bölüm tıraş. Okuyacaksanız mühendislik okuyun , o ve onun gibi bölümler mühendislik kazanamayanların gözünü boyayıp paralarını almak için üretilmiş kapital oyuncağıdır. Bilgisayar , bilişim ile ileri düzey işler yapacağım kendimi geliştireceğim diyorsanız matematiksiz olmaz o iş malesef. Seve seve öğrenmek zorundayız.

Yapay zeka 2030'larda tüm bilişim dallarının çoğunu ele geçirecek. Ama bu durum bilişim sektöründe insanların çalışmayacağı anlamına gelmiyor. Yine çalışacaklar ancak sadece oldukça gelişmiş olacak yapay zekayı kontrol edip hataları ayıklayabilecek kadar yetkin ve çok az sayıda çalışanın işe alınacağını düşünüyorum. Yani geleceğin yine olur ancak eskiye kıyasla işe alımlar arasındaki rekabet çok daha katı olacaktır.

Kendi şahsi fikrimi söylüyorum. Bu sektör için bir diploma gerekliliği yok genel olarak. Şimdiden başlarsan senin için daha iyi olur. Yapay zeka hakkında ise korkmana gerek olmadığını düşünüyorum. Evet yapay zeka belli başlı şeyleri bitirecek, ama bunları kullanarak çoğu engeli aşabilirsin. Ve oyunları güzel yapan insani duygulardır, insanın yazdığı hikayelerdir. Uzun bir süre boyunca da yapay zekanın bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Çünkü oyun bir nevi sanattır. Sanatı insan yapar, makine değil.

10.sınıfa 6 yıl sonra mezun olmuş olacağım. Sizce bu bölümde gelecek var mı yoksa bu yapay zeka denen illet bu bölümü bitirir mi?

Bu tarz kısıtlı bölümler yerine geniş çalışma alanına sahip bölümler daha iyi bence. Ben de 10. sınıfım ve hangi bölüm okuyacağım derdi bende de başladı. O bölümleri okumak yerine mühendislik okumak daha mantıklı. Mühendis adam da oyun tasarımı yapar yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı