Otomotiv Mühendisliğinin geleceği var mı?

Makine mühendisliği okuyup otomotiv alanına yönelmeniz çok daha iyi bir karar olur bence. Türkiye'de gerçekten otomotiv mühendisliği lisans eğitimi için sağlam bir yer var mı emin değilim, Yökatlas'ta en yüksek sıralamayla alan yer Okan Üniversitesi olarak gözüküyor ki vahim bir durum. Sağlam bir makine mühendisliği lisans eğitiminde otomotive yönelmeniz durumunda otomotiv sektöründe direkt otomotiv mühendisliği okuyan kişilere göre bile daha rahat istihdam edebilirsiniz kanımca.

Merhaba şu an makine mühendisliği mezunu sayısı çok fazla artmış durumda. Durum bu haldeyken makine mühendisliği yazmak çok riskli bence. Bunun yerine makine kadar çok sayısa üniversitede bulunmayan otomotiv mühendisliğini yazmak daha mantıklı olmaz mı?

Merhaba şu an makine mühendisliği mezunu sayısı çok fazla artmış durumda. Durum bu haldeyken makine mühendisliği yazmak çok riskli bence. Bunun yerine makine kadar çok sayısa üniversitede bulunmayan otomotiv mühendisliğini yazmak daha mantıklı olmaz mı?
Makine mühendisliği çok zor bir bölüm olduğundan dolayı iş sizin üniversitede nasıl bir sosyal ağ kurduğunuza ve kendinizi nasıl geliştirdiğinize bağlı.

Çünkü üniversitenin kalite seviyesi arttıkça makine bölümünde hayat daha da zindan oluyor ve zorlu bir üniversite hayatı oluyor. Kendini geliştiren makine mezunu iş bulur.

Aynı şekilde otomotiv mühendisliği de öyle. Marmara'da okursanız (Bu bölümün ilk 5 üniversitesi marmarada) üniversite aracılığıyla, kendinizi geliştirmenizle staj olanaklarınız ve üniversite sonrası iş bulma olanaklarınız da artar.

Bursa uludağ üniversitesi otomotiv mühendisliğine bakıldığında mezunları uzay sanayide bile çalışıyor, renaultta da çalışıyor. Eğitim imkanları da güzel.

Gazi üniversitesi de çok güzel.

Makine mühendisliği çok zor bir bölüm olduğundan dolayı iş sizin üniversitede nasıl bir sosyal ağ kurduğunuza ve kendinizi nasıl geliştirdiğinize bağlı.

Çünkü üniversitenin kalite seviyesi arttıkça makine bölümünde hayat daha da zindan oluyor ve zorlu bir üniversite hayatı oluyor. Kendini geliştiren makine mezunu iş bulur.

Aynı şekilde otomotiv mühendisliği de öyle. Marmara'da okursanız (bu bölümün ilk 5 üniversitesi marmarada) üniversite aracılığıyla, kendinizi geliştirmenizle staj olanaklarınız ve üniversite sonrası iş bulma olanaklarınız da artar.

Bursa Uludağ Üniversitesi otomotiv mühendisliğine bakıldığında mezunları uzay sanayide bile çalışıyor, Renault'ta da çalışıyor. Eğitim imkanları da güzel.

Gazi Üniversitesi de çok güzel.

Sıralama durumlarına baktığımızda atılım, okan, gazi şeklinde gidiyor. Bu sebeple sordum çünkü bursanın sıralaması bunlardan daha düşük.

Sıralama durumlarına baktığımızda atılım, okan, gazi şeklinde gidiyor. Bu sebeple sordum çünkü bursanın sıralaması bunlardan daha düşük.
Evet öyle. Ancak fark ettiyseniz okan ve atılım üniversitesinin kontejanları ciddi anlamda düşük, ancak yine de yazılabilir. Fakültesine baktığımda da Faik Çelik otomotiv mühendisliği fakültesi çok güzel duruyor. Bursa uludağ üniversitesinden bahsediyorum.

Otomotiv sanayi bursada olduğu için ben de bursa uludağ yazmak istiyorum.

Evet öyle. Ancak fark ettiyseniz okan ve atılım üniversitesinin kontejanları ciddi anlamda düşük, ancak yine de yazılabilir. Fakültesine baktığımda da Faik Çelik otomotiv mühendisliği fakültesi çok güzel duruyor. Bursa uludağ üniversitesinden bahsediyorum.

Otomotiv sanayi bursada olduğu için ben de bursa uludağ yazmak istiyorum.
teşekkürler

Hocam Gazi üniversitesi mavi diploma veriyor mu? Diploma eki hakkında bir bilgi okudum fakat pek emin olamadım aynı şey midir?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı