Dikey geçiş ile aynı üniversitenin mühendislik bölümüne devam edilebilir mi?

Say merhaba

Hectopat
Daha fazla  
Puanım düşük fakat İzmir Ege Üniversitesi'ni tutuyor. Bilgisayar programcılığı seçmeyi düşünüyorum fakat DGS'ye girdikten sonra bilgisayar mühendisliğini yine ege de okumak istiyorum. Bu mümkün müdür? Başka konularda DGS ile alan okullar önceki 2 seneki dersleri kabul etmiyormuş diye okudum. Bu şekilde böyle bir problemde olmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Puanım düşük fakat İzmir Ege Üniversitesi'ni tutuyor. Bilgisayar programcılığı seçmeyi düşünüyorum fakat DGS'ye girdikten sonra bilgisayar mühendisliğini yine ege de okumak istiyorum. Bu mümkün müdür? Başka konularda DGS ile alan okullar önceki 2 seneki dersleri kabul etmiyormuş diye okudum. Bu şekilde böyle bir problemde olmaz diye düşünüyorum.
Evet tekrar ege de okuyabilirsin mühendisliği fakat aynı universitede okusan dahi Turkçe ve inkılap hariç hiç bir dersini saydıramayacaksın. Dolayısıyla tekrar 1. Sınıftan başlayacaksın yani 2+4 6 sene okumuş olacaksın en iyi ihtimalle. Eğer böyle bir düşüncen varsa hiç programcılık okuma mezuna bırak tekrar mühendislik için hazırlan. Programcılık mezunuyum ve mühendislik için dgs ye girdim bu sene ben de . Hayatımın hatası.

DGS'den tamamlamak zor puanları çok yüksek ek olarak 2 yıl bititrdikten sonra mühendislik geçince 1. sınıftan başlıyorsun 2 yılda verdiğin dersleri saydırabilirsen çoğu AKTS yüzünden sayılmıyor tabii üst dersleri alıp bir ihtimal diğer 4 yıllıklardan önce bitirebilirsin 3.5 sene vs.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı