Genetik mühendisliğinden dikey geçiş ile Tarih bölümüne geçilmeli mi?

crqdles

Hectopat
Yer
Transylvania
Daha fazla  
7 yaşından itibaren tarihle ilgilendim, 13 senedir yani. Ama babam yüzünden sayısalı seçmek zorunda kaldım ve derece yaptım. 2022'de sayısal 3K'ya girdim. Genetik mühendisliği okuyorum ama kendimi oraya ait hissetmiyorum, hep hayalim tarihçi olmaktı. Üniversitede kalabileceğimi düşünüyorum, notlarımı yüksek tutarım. Profesörlerle - insanlarla aram iyidir. Ama bu durumda tarih bölümüne geçmek ve akademisyen olmak mantıklı mı? Çünkü genetikten mezun olduğum zaman mutlu olmayacağım bir geleceğe atılacağım. Ama tarih öyle mi? Adı bile çekiyor. "tarih" "history." anladınız mı?

Elektrikli araba sevmeyen birisinin tesla s plaid'den tofas sahine binmesi gibi anlatabilirim.

s plaid son derece hizlidir ama elektrikli oldugu icin hic ilgini cekmez ama gidecegin yere seni cok hizli iletir.

ama sen lpgli tofas asigi oldugun icin ona binmeyi tercin ettin ve varacagin yere kit kanaat vardin, belki de varamadin cunku araban bozuldu (tarih bolumunde is bulamadin. cunku alim yok)

sana tavsiyem teslani elinde tut, genetik muhendisligi diplomani al. sonra istersen tarih de oku, gunluk yasaminda tofas kullan. uzun yolda da tesla ile basip git.

(Tarih bolumunde is bulamadin. Cunku alim yok)

Tarihte alım yok demişsiniz fakat iyi bir üniversite ile iş bulunmayacak değil ya? Ve tarih insanlar varolduğu sürece olacak bir meslek o yüzden her zaman alıma ihtiyaç duyulacaktır.

Sana tavsiyem Tesla'ni elinde tut, genetik muhendisligi diplomani al. Sonra istersen tarih de oku, gunluk yasaminda Tofaş kullan. Uzun yolda da Tesla ile basip git.

Bende buna katılıyorum. Önce diplomayı almanız daha mantıklıdır.

7 yaşından itibaren tarihle ilgilendim, 13 senedir yani. Ama babam yüzünden sayısalı seçmek zorunda kaldım ve derece yaptım. 2022'de sayısal 3K'ya girdim. Genetik mühendisliği okuyorum ama kendimi oraya ait hissetmiyorum, hep hayalim tarihçi olmaktı. Üniversitede kalabileceğimi düşünüyorum, notlarımı yüksek tutarım. Profesörlerle - insanlarla aram iyidir. Ama bu durumda tarih bölümüne geçmek ve akademisyen olmak mantıklı mı? Çünkü genetikten mezun olduğum zaman mutlu olmayacağım bir geleceğe atılacağım. Ama tarih öyle mi? Adı bile çekiyor. "tarih" "history." anladınız mı?

Bence de 3. sınıfa geçmişsiniz, 2 sene daha okuyup diploma almak varken tarihe geçmeyi daha sonra düşünün, zaten tarih puanları daha düşük tekrar YKS'ye girseniz her türlü iyi bir üniversiteyi kazanırsınız.

Tarihte alım yok demişsiniz fakat iyi bir üniversite ile iş bulunmayacak değil ya? Ve tarih insanlar varolduğu sürece olacak bir meslek o yüzden her zaman alıma ihtiyaç duyulacaktır.

Bende buna katılıyorum. Önce diplomayı almanız daha mantıklıdır.
biz uretken yapay zeka arastirmacilari olarak tarih ogretmenligini bitirmekte kararliyiz hocam. 😉

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı