Dikkat dağınıklığım mı var?

efeburada

Hectopat
Daha fazla  
Benim dikkat dağınıklığım olduğunu düşünüyorum ve bu %90. Yani arkadaşım dikkat dağınıklığı var. Yaşadıklarımı ona anlatıyorum, kesin var sende diyor. Ya çıldıracağım dersteyim dalmayacağım bu sefer diyorum dalıyorum. Kendime geldiğimde ders bitmiş oluyor. Diğer ders o anki dersten önceki ders neden daldığımı düşünüp tekrar dalıyorum. Sonra dün yaptığım, oyun oynadıklarım ve tatil anılarım sırayla geliyor böyle sadece derslerde değil babamla arkadaşlarımla konuşurken aklımda. Yine aynı şeyler oluyor aynı değil de dalıyorum işte ve dedikleri bir kulağımdan girip bir kulağımdan çıkıyor. Sonra bir soru soruyorlar ve hiçbir şey anlamadığım için ne dedin ki falan diyorum ve bu 3-4 yıldır var ve son 6 ayda bu tavan yaptı ve ben bunu şu an fark ediyorum. Bunu aileme anlattım beni bir psikoloğa götürdüler ama böyle şirket gibi bir yer ama ilaç gerekirse onlar veremiyormuş, uzman bir psikoloğa yönlendiriyormuşlar. Yani teşhis amaçlı diyebiliriz. İlk seansta senin yaşında pek görülmüyor dedi sadece dikkat eksikliğin olmayabilir dedi. 2. seansta sanırım bir test yapıp tam teşhis koyacak sizce dikkat eksikliğim (dağınıklığım) var mıdır ve varsa da ilaç kullanır mıyım? Biliyorsunuz dikkat eksikliği (dağınıklığı) ilaçları kırmızı reçeteli oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizzat DEHB hastasıyım ve ilaç kullanıyorum DEHB her yaşta olabilir sadece yetişkinlerde fark etmesi daha zor çünkü "iyileşen" bir "hastalık" değil (teknik olarak hastalık değil beyin işleyişindeki bir fark) ve direk psikiyatriste gitmeni öneriririm psikologların hiçbiri ilaç veremez ve daha fazla para harcamış olursun. B2 testi yaptırabilirsin veya moxo testi yaptırabilirsin(daha iyi ama ucuz değil). Yazdıklarından ve yazma şeklinden dolayı olabilir diyorum. İlaç kullanma durumu da tamamen sana bağlı doktorla görüşmen her zaman daha iyi olacaktır senin için fakat ben kendiminkini anlatayım: Modiodal(yanlış hatırlamıyosam) ile deneme yaptık dikkat ilaçlarının küçük kardeşi olur kendisi, sonra işe yaramadığı için Ritalin'e geçtik o işe yaradı fakat sürekli içmeyi unuttuğum için (günde 3 tane içiyodum sürekli birini içip birini unutuyordum) Concerta'ya geçtik şu anda hala devam ediyorum Concerta'ya ve tavsiye olarak devlet hastanesinden yazdırman ilaç istersen(concerta için) çünkü özelden devlet karşılamıyabiliyor ilacın fiyatını en son aldığımda da kutusu 200'dü biz de devletten yazdırdık 120 muayene verip iki kutu yazdırmıştım. Son olarak durumun varsa moxo yaptırmanı öneririm ama B2 de yeterince güvenilirdir.

90bizzat dehb hastasıyım ve ilaç kullanıyorum dehb her yaşta olabilir sadece yetişkinlerde fark etmesi daha zor çünkü "iyileşen" bir "hastalık" değil (teknik olarak hastalık değil beyin işleyişindeki bir fark) ve direk psikiyatriste gitmeni öneriririm psikologların hiçbiri ilaç veremez ve daha fazla para harcamış olursun. B2 testi yaptırabilirsin veya moxo testi yaptırabilirsin(daha iyi ama ucuz değil). Yazdıklarından ve yazma şeklinden dolayı olabilir diyorum. İlaç kullanma durumu da tamamen sana bağlı doktorla görüşmen her zaman daha iyi olacaktır senin için fakat ben kendiminkini anlatayım: Modiodal(yanlış hatırlamıyorsam) ile deneme yaptık dikkat ilaçlarının küçük kardeşi olur kendisi, sonra işe yaramadığı için Ritalin'e geçtik o işe yaradı fakat sürekli içmeyi unuttuğum için (günde 3 tane içiyordum sürekli birini içip birini unutuyordum) Concerta'ya geçtik şu anda hala devam ediyorum Concerta'ya ve tavsiye olarak devlet hastanesinden yazdırman ilaç istersen(concerta için) çünkü özelden devlet karşılamıyabiliyor ilacın fiyatını en son aldığımda da kutusu 200'dü biz de devletten yazdırdık 120 muayene verip iki kutu yazdırmıştım. Son olarak durumun varsa moxo yaptırmanı öneririm ama B2 de yeterince güvenilirdir.

Öncelikle tavsiyelerin için sağ ol bu sefer uzman bir psikiyatr e gittim ve dikkat eksikliği için belirtilerimin yeterli olduğunu ve moxo testi yapcagını soyledı moxo testin fiyatı 500 TL ama bence değer ondan sonra ilaç tedavi olacak cumartesi test olacak çıkarsa bilgilendiririm ilaç adının da yazarım ama %90 medikinet verir ama başka verirse yazarım.
Bizzat DEHB hastasıyım ve ilaç kullanıyorum DEHB her yaşta olabilir sadece yetişkinlerde fark etmesi daha zor çünkü "iyileşen" bir "hastalık" değil (teknik olarak hastalık değil beyin işleyişindeki bir fark) ve direk psikiyatriste gitmeni öneriririm psikologların hiçbiri ilaç veremez ve daha fazla para harcamış olursun. B2 testi yaptırabilirsin veya moxo testi yaptırabilirsin(daha iyi ama ucuz değil). Yazdıklarından ve yazma şeklinden dolayı olabilir diyorum. İlaç kullanma durumu da tamamen sana bağlı doktorla görüşmen her zaman daha iyi olacaktır senin için fakat ben kendiminkini anlatayım: Modiodal(yanlış hatırlamıyorsam) ile deneme yaptık dikkat ilaçlarının küçük kardeşi olur kendisi, sonra işe yaramadığı için Ritalin'e geçtik o işe yaradı fakat sürekli içmeyi unuttuğum için (günde 3 tane içiyordum sürekli birini içip birini unutuyordum) Concerta'ya geçtik şu anda hala devam ediyorum Concerta'ya ve tavsiye olarak devlet hastanesinden yazdırman ilaç istersen(concerta için) çünkü özelden devlet karşılamıyabiliyor ilacın fiyatını en son aldığımda da kutusu 200'dü biz de devletten yazdırdık 120 muayene verip iki kutu yazdırmıştım. Son olarak durumun varsa moxo yaptırmanı öneririm ama B2 de yeterince güvenilirdir.

Bana da dehb teşhisi koyuldu ilaç olarak concerta 27mg verdi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı