cristophernaldo
Centipat
Arkadaşlar normal hayatımda B12 eksikliğini hiç yaşmıyorum desem yeridir. Maksimum olarak 2-3 ayda bir kan tahlili yapar değerlerimi hep takip ederim ama lise 2'den beri peşimi bırakmayan iğrenç bir durum söz konusu: Sınav, vize, final, sunum dönemine girdiğim zaman yaşadığım stresten ötürü B12'im inanılmaz geriliyor ve normalde belki de 1-2 günde halledebileceğim konuları 4-5 güne taşımak zorunda kalıyorum. Şu an 19 yaşındayım ve son tahlilimde B12'im 360 çıktı normalde 570-600 arasında dolanıyorken stres işin içine girdiğinde bir anda geriliyor. En büyük sıkıntım şu: Normalde çok ezber yaptığım gün içerisinde akşama doğru o ezberler aklımdan çıkar gibi olduğundan yüzlerce kez tekrar ederdim sonrasında yatıp kalktığım zaman sabahında her şey aklımda olurdu, bütün ezberler aklımda dururdu. Ama şu son 2-3 senedir bu olay komple bitti desem yeridir. Tribeksol hiçbir işe yaramıyor, bu dönemlerde haftada 3 gün falan dilaltı B12 kullansam etkisini görebilir miyim? Beslenme düzenimde de herhangi bir sıkıntı yok bu arada bunun da bilgisini vereyim.