Almanya'da okuyorum burada dahaca 3-4 senem geçti ve pek dil bilmiyorum.
Okulun son haftası gezi vardı ben gitmedim. Gitmeyenler ile karşı sınıftaki gitmeyenler birleşti. Zaten boş geçiyordu dersler son hafta.
Her insanın karakteri farklı. Zor olan kısmını o senin için halletmiş, yani numaranı almış. Kolay kısmı ise sana kalıyor. Mesaj atmak.
Konuşma yapmadan bilemezsin. Bir şeyleri açıklığa kavuşturman gerekebilir. Ancak bu anlattıklarına göre, uzaktan takip edildiğin belli. Elbette alakası da olmayabilir. Konuşmak önemli.
Bazen sen sus, gözlerin konuşsun demek lazım.
Çat pat İngilizce öğrenirsen gerisi kolay. Bakarsın Mary Jane olmaz, Merve Cenik olur.
Günlük konuşmayı sökersen, kız ile kolayca iletişim kurarsın. Ya da bakış at, ne bileyim çizerek anlat. Bir şeyler yap, seviyorsan tabii.
Dediklerin karşısında biraz kararsız kaldım açıkcası. İçimde sadece derslerime odaklanmak da var yada rahat bir şekilde hem hayatı yaşayıp hemde derslere dil öğrenmeye vs. odaklanmak. Akışına bıraktım fakat şimdi bu konuyu ele almanın zamanı geldi sanırım..Dİl öğrenmek çok önemli, senin durumunda olsam pişmanlık duyup camdan falan atlardım sanırım.
Gözler konuşuyorsa aranızda bir bağ var demektir neden çekiniyorsun anlayamadım numaranı vermişsin ondan bekleme diğer adımı sen at, mesaj at.
İngilizcem okul hayatı ne kattıysa o kadar zaten sınavlara hazırlanıyorum şimdi ona yoğunlaşamam ama karşıma İngilizce konuşan birisi geldiği zaman anlaşabiliyorum.Sen 3-4 senedir okuyorsun!
Bence onunla konuşmadan önce yapacağın konuşmayı kuracağın cümleleri önceden otur evinde çalış. Türk gibi düşün kızı kahve içmeye veya eve davet etmeyi "İngilizce" olarak düşün.
Ben 5 yıl önce lisede senin gibi bir durum yaşadım lisenin ilk haftasında yaşadığım o duyguları 5 sene geçmesine rağmen silemiyorum.
Sen bu duruma düşme, hayatında silinmeyecek bir iz olarak kalacak yoksa. Dediğimi unutma Türk gibi düşün yabancı gibi hareket et.
3-4 senede pek dil bilmemek normal bir durum degil lakin.
Ne güzel Almanyaymis orasi. Ya da Almanya ben görmeyeli bayagi degismis
Hoslandiginiz kiz konusuna gelince, cesur ve kararli olun.