Yani sadece İngilizce dil bilgisi olsun diye.
Tercümanlık mı kaldı artık, üniversite okuyan ingilizce biliyor. Her yerde ingilizce şartı var. Eskisi gibi değil o iş. Sözel bölümleri sil kafandan bırak sözeli. Yazılım konusunda bilgin ne kadar ? Mühendislik diploman yoksa kimse seni yazılımcı olarak iyi iş vermez, kendin takılırsın yada lise mezununun olduğu pozisyonlara girersin. Binde bir kişiler belki girer ama o iş olmaz.
Yaşın şuanda kaç, mf-4 puan türünde puanın kaç olabilir ?
Yazılıma hiç baktın mı yani bilgin varmı ?
İleride ne yapmak istiyorsun ?
8 saat bilgisayar başında kalırmısın ?
Büyük ihtimal 40 50 yaşlarında fıtık ameliyatı olacaksın, gözlük takacak veya gözlerini çizdireceksin.
Ben yazılımda ilerliyorum ve seninkinin benzeri bir soruya düştüm. Yazılımda zaten ilerliyorum ve kendim halledebilirim, buraya gitmek yerine elektronik, mekatronik bölümlerine gidebilirim ve iki işide halletmiş olurum diye. Çift anadal filan birşeylerde varmış onlarada bakmak lazım.
Babaannem 4 dil biliyordu, ingilizce, almanca, fransızca birde hangi dil hatırlamıyorum. Bankada müdürdü, devletten ve bazı yerlerden ona zarf gönderiyorlarmış ve tercüme ediyormuş. Aynı zamanda üniversite okuyan dostlarımızada ders veriyormuş. Öğreneceksen japonca, çince gibi dilleri öğren işe yarar, şimdi para kazandıran diller bunlar.
Ayrıca bilgisayar bölümlerinde iyi eğitim verilmediğine nerden vardın ?
Yazılımın hangi alanını seçeceğine göre üniversite seçebilirsin. Mekatronik ve elektronikte, elektronik programlama var. Yazılımda hepsi var.