Dil bölümü önerisi

Prelax

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dell G15 5515 Ryzen Edition
Seçeneklerim arasında turizm ve rehberlik, İngilizce mütercim ve tercümanlık, İngilizce öğretmenliği ve İngiliz dili ve edebiyatı bölümleri var. Özel okulda okumayı düşünüyorum ve bölümler arasında kararsız kaldım. Karar vermeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dil - 1 puanınız mı 56 bin? Eğer cevabınız evet ise bir tercih yapmanızı önermem. Sınavı yeniden girip bi mütercim tercümanlık bölümü için 20-25 bin sıralama yapmayı hedefleyin. Tabii ki daha yükseği olsa daha güzel olur ama 56 binden 4 haneli sıralamalara düşmek kolay olmayacaktır diye düşünyorum sizin için.

Bana göre hiçbir şekilde özel okullara para yedirilmemeli artık bu ülkede fakat özele gitmekte kararlıysan Mütercim ve Tercümanlık için git, diğer bölümler için değmez. Özele gitmen şart değilse üstteki arkadaşın dediğini yapmanı tavsiye ederim ben de.

Turizm rehberliğini tavsiye etmem çünkü turist rehberliği okumadan da turist rehberi olabiliyorsunuz ve okul size çok da bir şey katmayacaktır. Kitap okumayı sevmiyorsanız da dil edebiyat bölümünde zorlanırsınız. Mütercim tercümanlık mantıklı gibi.

Dil - 1 puanınız mı 56 bin? Eğer cevabınız evet ise bir tercih yapmanızı önermem. Sınavı yeniden girip bi mütercim tercümanlık bölümü için 20-25 bin sıralama yapmayı hedefleyin. Tabii ki daha yükseği olsa daha güzel olur ama 56 binden 4 haneli sıralamalara düşmek kolay olmayacaktır diye düşünyorum sizin için.
Mezun senemdeyim. Sınavdan önce içtiğim 4 dal sigaranın etkisi ile sınavda kan şekerim düştü ve sınavı 20 dk kala bırakmak zorunda kaldım. Tekrardan sınav stresi yaşamak istemiyorum bu sene seçeceğim.

Turizm rehberliğini tavsiye etmem çünkü turist rehberliği okumadan da turist rehberi olabiliyorsunuz ve okul size çok da bir şey katmayacaktır. Kitap okumayı sevmiyorsanız da dil edebiyat bölümünde zorlanırsınız. Mütercim tercümanlık mantıklı gibi.
Kitap okumayı seviyorum ama dil ve edebiyat okumayı mesleki dezavantajından dolayı pek düşünmüyorum. Belki oradan ÇAP ile İngilizce mütercim ve tercümanlığa geçebilirim

Son düzenleme:
Seçeneklerim arasında turizm ve rehberlik, İngilizce mütercim ve tercümanlık, İngilizce öğretmenliği ve İngiliz dili ve edebiyatı bölümleri var. Özel okulda okumayı düşünüyorum ve bölümler arasında kararsız kaldım. Karar vermeme yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Hocam ben de bu yıl sınava dilden girdim, turizm rehberliğini ben de tavsiye etmiyorum. Dil bilen insan bölümü okumadan rehberlik yapabilir. İngilizce öğretmenliğin de ataması malum, zaten doğuda 4 yıl zor olabilir. Ben seçeneklerden en çok İngilizce mütercim tercümanlığı beğeniyorum. Doğuda dil okuyan İngilizce dili ve edebiyatı okuyan arkadaşım var, bölümün zor olduğunu söyledi. Siz yine de kendinizin ilgi, istek ve potansiyelinizi göze alarak tercih yapın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı